+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták az új orvosi rendelőt Cserszegtomajon
2019. április 8. hétfő 13:18 - Cserszegtomaj
Átadták az új orvosi rendelőt Cserszegtomajon
Április 6-n adták át Cserszegtomajon az új háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat új épületét. Az ingatlanvásárlással együtt több, mint 30 milliós beruházást a település önkormányzata saját forrásból valósította meg. A korszerű épületbe a közeljövőbe modern eszközöket is beszereznek.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője az új orvosi rendelő épületének átadásán elmondta, hogy Cserszegtomaj a jó gazdálkodásnak köszönheti az új orvosi rendelő megépítésének lehetőségét. A képviselő azt is kiemelte, hogy megfigyelhető, hogy  a megyében, olyan fejlesztések jönnek létre, amelyek valós igényeket elégítenek ki.

"Cserszegtomajt azért is illeti dicséret, mert ezt most nem egy pályázatból valósították meg. Az egy más kérdés, hogy ha körbenézünk rengeteg épület van amit pályázatból valósítottak meg és mondta is a polgármester úr,hogy tulajdonképpen ez tette lehetővé, hogy maradt pénzük és nagyon ügyesen egy  orvosi rendelő kialakítására fordították, így most azt lehet látni,hogy Cserszegtomaj nem csak vonzó település, hanem meg vannak az alapvető intézmények, megfelelő állapotban. Sőt kifejezetten felújítva."- mondta Manninger Jenő.

Az átadó ünnepségen Bartha Gábor, a 3200 lelkes nagyközség polgármestere a beruházásról elmondta, hogy a 2000-ben átadott kis rendelőt már kinőtte Cserszegtomaj, átalakították mini bölcsödévé. Rendelőnek pedig egy használaton kívüli félkész ingatlant vásárolt az önkormányzat. Egy helyi kivitelező minőségi és gyors munkájának köszönhetően elkészült a védőnői szolgálatnak is helyet adó új orvosi rendelő.

"Az egész beruházás 35 millió körüli összeget jelent. Köszönet a társ önkormányzatnak, a védőnői szolgálatot jelenti társként ill. a háziorvosi szolgálatot a   háziorvosunk  Reziben is ellátja. A Rezi önkormányzatnak is mert volt egy másfél- két  hónap amikor párhuzamos munkára nem volt lehetőség és kisegítettek bennünket az ottani rendelővel."- adott tájékoztatást a polgármester.

A településen 35 éve, a betegek szolgálatában álló Dr. Kiss Ferenc elmondta, hogy a betegek közérzetének is jót tesz ha egy barátságos modern rendelőbe mehetnek. 

"Összehasonlítva az ezt megelőző épülettel. Ez legalább háromszor akkora életteret biztosít a munkához nekünk. Ugye azt nézzük egy váró volt és egy-egy szoba. Itt pedig több váróval teljesen külön választva  a védőnői szolgálatot tudjuk egy nagyon kényelmes váróval a háziorvosi szolgálatot biztosítani. A háziorvosi rendelő két rendelőből áll."- emelte ki Dr. Kiss Ferenc címzetes főorvos, a Magyar Orvosi Kamara Zala Megyei Területi Szervezet elnöke.

Cserszegtomaj új közintézményét Tál Zoltán plébános áldotta meg. A szalagátvágást követően az ünnepség résztvevői belülről is megtekintették a korszerű rendelőt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó