+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hét kötetes gondolatok
2019. április 5. péntek 13:45 - Keszthely
Hét kötetes gondolatok
A keszthelyi szépmíves, múzeumtulajdonos Turi Török Tiborról kevesen tudják,hogy gondolatait papírra veti. Közel négy évtized írásaiból válogatva készíti hét kötetes, 1500 oldalas novella gyűjteményét aminek nem csak írásai különlegesek, hanem a borító lapjai is. A nyomdai előkészítés fázisában látogattuk meg Turi Török Tibort.

Turi Török Tibor összefűzött írásos gondolatairól szívesen beszél. Hét kis könyv ami négy évtized gondolatait tartalmazza. A múzeumairól, szobrairól ismert keszthelyi szépmíves negyven éve ír. Írásaiból egy-egy gondolatot antológiákban már olvashatott az irodalom kedvelő közönség, azonban gyűjteményes kiadvány még nem jelent meg. Szobrászkodás mellett ma is naponta ír.

"Mikor nappal dolgozom akkor esténként a sok gondolatom összegyűlik közben,azt én le akarom írni és az egy akkora mulatás, olyan jó dolog, hogy a gondolatot kicsiszolni,minden szót helyére tenni,önmagadat megfogalmazni féle elfoglaltság teszi azt, hogy mondjuk mikor lefekszem éjfélkor, kerek volt a nap, mert mondjuk Petőfinek a feje félig elkészült, s amit gondoltam és emésztett, ami foglalkoztatott azt egy A4-es papírra rávetítettem."- mondja a kötetetek szerzője.

Sok-sok év termékeny munkája jelenik meg mintegy 1500 oldalon,hét kötetben. Az irodalomkedvelő Turi Török Tibor azt mondja, minden általa kedvelt és alkalmazott művészeti ág benne lesz a kiadványokban, még a szobrászata is.

"Véletlen volt eszemben, hogy újból elő kell vennem a grafitot, a festéket és akkor a könyvekhez címlapot készítek. Tehát borítólapot, előlapot és utána gondolkoztam, hogy hát Istenem megcsinálom domborműben. Utána lefotózom, de még vannak ezek az art filter programok, lehet az árnyékkal, fénnyel játszani."- mondta Turi Török Tibor.

A gondolatokat tettek követték. Elkészültek a domborművek, azokból a képek és egy jó cím után már meg is volt a borítólap. Szám szerint hét. Mindegyik könyvre egyedi. Már a borítólapból is lehet következtetni a humorral átszőtt kötetek tartalmára, a Török Tiboros, velős gondolatok történetté alakulására. A kötetek lassan nyomdába kerülnek, ősszel már az olvasóközönség arcára csalnak mosolyt a novellák, életképek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó