+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kezdődik a bringaszezon
2019. április 5. péntek 19:12 - Keszthely
Kezdődik a bringaszezon
Egyre nő az utakon a kerékpárosok száma. A jó idő nem csak a motorosokat, hanem a bringásokat is előcsalogatja. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy - mint minden jármű esetében - a bicikliket is fel kell készíteni a szabályos és biztonságos közlekedésre.

Kerékpárt napjainkban nagyon sok helyen lehet vásárolni. A kínálat óriási, különösen a húsvéti ünnepkörhöz közeledve. Az egészen olcsónak számító, pár tízezer forintostól a több százezresig, kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak kétkerekűt. A kereskedelemben manapság nem csak a hagyományos bringákat lehet megvásárolni, hanem elektromos rásegítéssel rendelkezőket is. Ezek a kerékpárok nyilván a drágább kategóriába tartoznak és akár hétjegyű is lehet rajtuk az árcédula.

Simon Péter, a Fórum Sport Kerékpár Üzlet és Szerviz üzletvezetője elmondta: "Ezeknek az ára még egy picit visszatartó. Egy normál használatú vagy jó minőségű kerékpár nagyjából 3-400.000 Ft körül van. Ezt valaki megengedheti, valaki nem engedheti meg magának. Mi vártuk, hogy egy kicsit lejjebb menjen az ára, de sajnos nem: stagnál ez az ár. Ez nagyjából ilyen 3-400.000 Ft induló árnál meg fog állni, vagy innen fog indulni."

Ebben az üzletben szervíz is működik. A tavasz során többen is hozzák a kerékpárjukat kisebb-nagyobb hibákkal, vagy az első útjuk tudatosan a szakemberhez vezet. Sajnos az utóbbi esetre kevesebb a példa, pedig a műszaki állapot miatt sok jármű alkalmatlan a közlekedésre. A statisztikák szerint a kerékpárosok tipikusan lakott területen belül szenvednek balesetet, amelynek következménye gyakran súlyos sérülés, maradandó károsodás. A hiányos felszerelés is növeli a kockázatot és a büntetés valószínűségét. Fékek, csengő, kerékprizmák és lámpa nélkül tilos elindulni.

"Előre kell egy fehér vagy kadmiumsárga fényt adó világító berendezés, aminek tiszta időben, éjszaka 150 méter távolságból láthatónak kell lenni. Hátul egy piros fényt adó lámpával kell felszerelni, szintén legalább 150 méterről kell látni ezt a lámpát. Egyébként ezek a fény-világító berendezések elhelyezhetők a kerékpárt hajtó személyen is, tehát már nem kötelező a kerékpáron lenni" - sorolta a további tudnivalókat Pintér László r. alezredes, a ZMRFK Rendészeti igazgatóság, Közlekedésrendészeti osztály kiemelt főelőadója.

A kellemes, napról napra melegebb tavaszi időjárásnak köszönhetően egyre többen döntenek úgy, hogy előveszik a télen nélkülözött kétkerekűt. Ajánlatos a kerékpárra lopás és egyéb kár esetére is biztosítást kötni, de a kétkerekűekre is egyre több biztosító dolgoz ki felelősségbiztosítási csomagot.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Dr.Károly Róbert előadásai segítik megérteni a komolyzenét.
 
Nagy tömeg fogadta a lipicai fogattal érkező Mikulást a keszthelyi Fő téren.
 
A 6. sz. választókörzetben szavazategyenlőség miatt kellett új voksolást kiírni.
 
Az idei évben 6,7 kilogram az egy főre jutó éves halfogyasztás, ez jóval elmarad az uniós átlagtól.
 
Ötödik alkalommal szervezték meg az eseményt a Georgikon Karon.
 
Nagyon jó borokra lehet számítani az idén. Szépen érett, egészséges gyümölcsöket szüreteltek az ősszel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó