+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az én városom, Keszthely
2019. március 27. szerda 11:38 - Keszthely
Az én városom, Keszthely
„Az én városom, Keszthely” címmel hirdettek pályázatot keszthelyi, vagy itt tanuló gyerekeknek, fiataloknak. A mai nappal lezárult felhívás célja, hogy a város természeti vagy épített örökségeit rajz formájában örökítsék meg az óvodások, iskolások. A pályázat fővédnökségét ellátó Idősügyi Tanács azt szeretné, hogy a szépkorúak mellett a fiatalokban is erősödjön a helyi identitás. A legjobb munkákból kiadvány készül, melynek bevételeit jótékony célra ajánlják fel.

Szombathely, Sárvár és Bük után Keszthelyen is elkészül „Az én városom” című sorozat kiadványa. A gyermekeknek meghirdetett program fővédnöke Keszthely Város Idősügyi Tanácsa.  Nagy Bálint elnök elmondta, hogy több olyan programot szerveztek – elsősorban időseknek -  mely a helyi identitást és a város iránti elkötelezettséget erősítette. Kifejtette, hogy most a fiatalokat célozták meg. Ebben a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület volt a tanács segítségére. A Vas megyei székhelyű szervezet elnöke elmondta, eddig 15 településen készítettek ilyen kiadványt.

Farkas Csaba: „A könyv az a legvége igazándiból ennek az egész programsorozatnak. Az egész egy rajzpályázat kiírásával kezdődik, amelyben óvodástól egészen középiskolás korig szólítunk meg gyermekeket diákokat, hogy az adott településükről rajzolják le az épített örökségeket, természeti szépségeket, azokat a kis titkokat, amiket csak ők tudhatnak, de ez akár lehet egy játszótér is, vagy bármi olyan élmény, ahol megélték a városuknak a szeretetét.”

A keszthelyi felhívásra mintegy száz pályamunka érkezett. Elsősorban a Balaton, a Festetics-kastély és a belváros ihlette meg a nevezőket. A pályázat részeként meghirdették a „Miért szeretem Keszthelyt?” kérdést, melyre versek, mondókák és rövid írások is érkeztek. A jeligés pályamunkákat szakmai zsűri fogja bírálni, természetesen figyelembe véve a különböző korcsoportokat. A közönség is szavazhat majd.

„Jövő hónap elején ezek a pályázati anyagok ki lesznek állítva a Balaton Színházban, itt Keszthelyen. Ez néhány héten keresztül megtekinthető lesz a közönség számára. Majd ezt követően június közepén fogunk tartani – a terveink szerint – egy nagyszabású záróműsort, ahol a zsűri által legjobbnak ítélt pályázatokból egy könyv fog készülni, amely könyvet majd a szponzorok megvásárolhatnak és az ebből befolyó összeget teljes mértékben a keszthelyi gyerekosztály segítésére fogunk felajánlani” - nyilatkozta Nagy Bálint, az Idősügyi Tanács elnöke. 

A díjátadó tervezett időpontja  június 13. A Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület tapasztalata szerint a szülők és a meghívott vállalkozók révén jelentős adomány szokott befolyni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó