+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Internet Fiesta
2019. március 26. kedd 19:27 - Keszthely
Internet Fiesta
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség közel húsz éve Internet Fiestára hívja a könyvtárakat. A programokat a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. A cél pedig nem más mint az olvasás, a könyvtár és az informatika összekapcsolása rendezvények, színes programok segítségével. Zala megyében, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervezésében került sor szombaton Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen az Internet Fiesta vetélkedőre.

A Fejér György Városi Könyvtárban vetélkedő csapatok tagjainak nem kis fejtörést okoztak a feladatok az Internet Fiesta megyei verseny első fordulóján. A négy fős csapatok tagjainak nem volt idejük egymással beszélgetni. Az idő volt a legnagyobb ellenfél. Minden perc számított a délelőtt 9:30-kor kezdődő szellemi és ügyességi megmérettetésen.

"Az a lényege, hogy az internetet a mai kor fiataljai, családjai hogyan használják. Nem csak a közösségi oldalakat, nem csak egy-egy oldalt használunk vagy olvasásra az interneten, hanem mit kereshetünk, milyenkérdésekre tudunk választ találni az internet segítségével. Hogy a világhálón minden szakirodalomnak a részét is megtalálhatjuk. Most gondolok itt a művészetekre vagy a csillagászatra esetleg történelmi vagy irodalmi kérdésekre."- adott tájékoztatást a könyvtár vezetője, Pappné Beke Judit.

Zala megyében mind a három helyszínen azonos időben kezdték a központilag összeállított, tizenöt kérdésből álló feladatsor megoldását melyre 120 percet kaptak a csapatok. A kérdések összetettek voltak. Az iskolai, családi és baráti csapatok minden tagjának volt feladata. Bősze István Bence édesanyjával és barátaival vett részt a vetélkedőn. Nekik is okoztak fejtörést a feladatok.

"Elsősorban az első feladat, a Google-s képek kikeresése. Az egyiknél a 152. évfordulóját kellett kikeresni, utána pedig a könyvekből való három cím és helyszín kikeresése lap-topos ill. telefonos segítséget használtunk."- mondta  a versenyző fiú.

Az első három helyezett pontértékét valamint időeredményét kellett továbbítani a megyei könyvtárba. A keszthelyi vetélkedő résztvevői sem mentek üres kézzel haza. A megyei döntőben pedig Zalakarosra, Hévízre és Sárvárra nyerhetnek egész napos, két személyes  fürdőbelépőt a versenyben kiválóan teljesítő csapatok.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó