Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Víznapi Balcsi Parti
2019. már. 25. hétfő | Keszthely
Víznapi Balcsi Parti
Vizeink megőrzésének érdekében rendezvényekkel is felhívják az emberek figyelmét a Víz Világnapján, melyet az ENSZ közgyűlése 1992-ben március 22-re jelölt ki, s melyet 1993 óta a világ számos országában ezen a napon tartanak. A Nők a Balatonért Egyesület is nagy figyelmet szentel és célul tűzte ki a fenntarthatóság érdekében az ivóvíz védelmét. A hét végén a Balaton körül több állomáson, így Keszthelyen is megrendezték a hagyományos Víznapi Balcsi Partit.

A Nők A Balatonért Egyesület Keszthelyi csoportjának vezetője  a Balaton parton  hívta fel a figyelmet  vizeink megóvására, folyamatos karbantartására. A víznapi Balcsi Parti résztvevőivel közösen koszorúzták meg  Európa legnagyobb édesvizű tavát, a Balatont, tisztelegve az életet fenntartó, elengedhetetlen víz előtt.

Vetőné Zeke Erzsébet elmondta: "Az ez évi szlogenje a Víznapi Balcsi Partinak ill. a Víz Világnapjának, hogy „Vizet mindenkinek!”. Ez egy nagyon aktuális szlogen mert tulajdonképpen veszélyben van a Föld vízkészlete és erre nagyon oda kell figyelnünk. Mint köztudott a Nők a Balatonért Egyesület már több mint tíz éve mindig a Víz Világnapjához kapcsolódóan mindig egy kis ünnepséget szervez itt a Balaton –parton ahol felhívjuk a figyelmet a víz takarékosságára, a víz minőségére, hogy vigyázzunk. Ezt tesszük ebben az évben is. "

Az egészséges, jó ivóvizet kincsnek, értéknek kell tekinteni, hiszen a megfelelő mennyiségben és minőségben elengedhetetlen az egészséges emberi szervezet számára. A keszthelyi rendezvényen meg is kóstolták az ivóvizet az érdeklődők. Több félét is megízleltek, összehasonlítva az otthonokban található csapvízzel.

"Ez a Szent György hegyi forrásvíz és nagyon finom. S többen kértek belőle, de úgy hallottam, hogy még füredi is van meg keszthelyi csapvíz. Én nekem az nem annyira ízlik. Ez nagyon finom!"- mondta az egyik kóstoló, Horváth Piroska Márta.

A ragyogó napsütésben, a víz napi rendezvényen  a Keszthelyi Életfa Óvoda Tapolcai Tagóvodájának kis óvodásai és az óvónénik  műsorral örvendeztették meg a közönséget. A kicsik a Déli sarkon élő, vízszerető pingvinekről meséltek, énekeltek a Víz Világnapján. Tudva azt, hogy az állatok életfenntartásához is elengedhetetlen a víz. A vizek  szennyezése pedig végzetes lehet az élőlények számára.

A kicsik közül bátran mondta el véleményét az öt éves Kupár Luca. "Ha a halaknak ez nem tesz jót, akkor lehet, hogy nekünk sem fog jót tenni, mert lehet, hogy egyszer el fog fogyni a víz, mert megharagszik ránk a Föld és el fog fogyni minden és a víz is el fog fogyni és minden elfogy."

A programon környezetvédelmi társasjátékkal is játszhattak a szabadban az érdeklődők és Tüsy bohóc is mosolyt csalt produkciójával az emberek arcára.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. már. 25. hétfő 19:15 | Keszthely
Az idén is várták a Balaton-partra a családokat a Víz világnapja alkalmából.
| 2023. szep. 7. csütörtök 17:52 | Keszthely
A halászsast és a kígyászölyvet is a nyáron kapták lencsevégre.
| 2023. júl. 31. hétfő 17:44 | Keszthely
Sokan ellátogattak a Keszthelyi Kutyás Parkba a Dog Beach Festre.
| 2023. júl. 21. péntek 15:04 | Keszthely
A térséget bőven ellátják ivóvízzel a karsztbázisok.
| 2023. máj. 26. péntek 16:34 | Keszthely
“Világfa tetején” címmel jelent meg Csider Sándor nyugalmazott tanár hatodik verseskötete.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.