+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Víznapi Balcsi Parti
2019. március 25. hétfő 19:55 - Keszthely
Víznapi Balcsi Parti
Vizeink megőrzésének érdekében rendezvényekkel is felhívják az emberek figyelmét a Víz Világnapján, melyet az ENSZ közgyűlése 1992-ben március 22-re jelölt ki, s melyet 1993 óta a világ számos országában ezen a napon tartanak. A Nők a Balatonért Egyesület is nagy figyelmet szentel és célul tűzte ki a fenntarthatóság érdekében az ivóvíz védelmét. A hét végén a Balaton körül több állomáson, így Keszthelyen is megrendezték a hagyományos Víznapi Balcsi Partit.

A Nők A Balatonért Egyesület Keszthelyi csoportjának vezetője  a Balaton parton  hívta fel a figyelmet  vizeink megóvására, folyamatos karbantartására. A víznapi Balcsi Parti résztvevőivel közösen koszorúzták meg  Európa legnagyobb édesvizű tavát, a Balatont, tisztelegve az életet fenntartó, elengedhetetlen víz előtt.

Vetőné Zeke Erzsébet elmondta: "Az ez évi szlogenje a Víznapi Balcsi Partinak ill. a Víz Világnapjának, hogy „Vizet mindenkinek!”. Ez egy nagyon aktuális szlogen mert tulajdonképpen veszélyben van a Föld vízkészlete és erre nagyon oda kell figyelnünk. Mint köztudott a Nők a Balatonért Egyesület már több mint tíz éve mindig a Víz Világnapjához kapcsolódóan mindig egy kis ünnepséget szervez itt a Balaton –parton ahol felhívjuk a figyelmet a víz takarékosságára, a víz minőségére, hogy vigyázzunk. Ezt tesszük ebben az évben is. "

Az egészséges, jó ivóvizet kincsnek, értéknek kell tekinteni, hiszen a megfelelő mennyiségben és minőségben elengedhetetlen az egészséges emberi szervezet számára. A keszthelyi rendezvényen meg is kóstolták az ivóvizet az érdeklődők. Több félét is megízleltek, összehasonlítva az otthonokban található csapvízzel.

"Ez a Szent György hegyi forrásvíz és nagyon finom. S többen kértek belőle, de úgy hallottam, hogy még füredi is van meg keszthelyi csapvíz. Én nekem az nem annyira ízlik. Ez nagyon finom!"- mondta az egyik kóstoló, Horváth Piroska Márta.

A ragyogó napsütésben, a víz napi rendezvényen  a Keszthelyi Életfa Óvoda Tapolcai Tagóvodájának kis óvodásai és az óvónénik  műsorral örvendeztették meg a közönséget. A kicsik a Déli sarkon élő, vízszerető pingvinekről meséltek, énekeltek a Víz Világnapján. Tudva azt, hogy az állatok életfenntartásához is elengedhetetlen a víz. A vizek  szennyezése pedig végzetes lehet az élőlények számára.

A kicsik közül bátran mondta el véleményét az öt éves Kupár Luca. "Ha a halaknak ez nem tesz jót, akkor lehet, hogy nekünk sem fog jót tenni, mert lehet, hogy egyszer el fog fogyni a víz, mert megharagszik ránk a Föld és el fog fogyni minden és a víz is el fog fogyni és minden elfogy."

A programon környezetvédelmi társasjátékkal is játszhattak a szabadban az érdeklődők és Tüsy bohóc is mosolyt csalt produkciójával az emberek arcára.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó