+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ajándék és szankció a horgászoknál
2019. március 25. hétfő 14:57 - Keszthely, Zalavár
Ajándék és szankció a horgászoknál
Több programot is szervezett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az elmúlt héten. Szerdán a halak napján a szabályosan horgászó pecásoknak kedveskedtek kisebb ajándékokkal a halőrök. Pénteken önkéntesek részvételével gyűjtöttek szemetet, hiszen évről évre több hulladékot találnak a horgászati helyeken. Ezek terjedésének megelőzésére új szankciókat vezet be a szervezet.

A kedvező időjárásnak köszönhetően egyre többen horgásznak a környéken. Ez a férfi is Zalaegerszegről utazott el Keszthelyre. Először látogatott el ebben az évben a Libás strandra, ahol két pontyot is fogott. A pecások megjelentével azonban megnőtt a halőrök munkája is, akik folyamatosan ellenőrzik az iratokat.

„A horgászati ellenőrzések során, ahogy elkezdődik az ellenőrzés, az első, hogy az engedélyeket megnézzük. Az állami horgászjegyet, a területi jegyet, ugye ami a fogásra jogosító okmányok, aztán utána a fiúk megnézik azt, hogy a felszerelések száma, a felszerelések milyensége és hogy van-e zsákmány, itt szerencsére volt zsákmány is, úgyhogy szerencsére azt is meg lehetett nézni.” - ismertette Havranek Mihály horgászati igazgató. 

Március 20-án ünnepeljük a halak napját, ami azoknak az ünnepe, akik bármilyen formában foglalkoznak a hallal. A nap célja, hogy felhívják a figyelmet az élővilágra és többek között a természetvédelemre is. Ezen az alkalmon mások is csatlakoztak a halőrökhöz. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetősége mérőszalaggal, csokoládéval és hal alakú süteménnyel kedveskedett azoknak, akik az előírásoknak megfelelően horgásztak.

„Meg voltam lepve, ugye mikor láttam, hogy jön egy kis csoport, gondoltam, hogy na, itt valami fog történni. Hát nagyon meglepett, hogy kaptunk egy kis ajándékot, de hát én jobban örültem volna egy két kilós pontynak.” - mondta el Várhelyi János.

A szervezet a hét második felében a hulladékproblémával is foglalkozott. Ennek a megoldására évente több alkalommal szerveznek szemétgyűjtést a horgászhelyek közelében. Az akció ezúttal a víz világnapjára esett, ahol a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. 15 munkatársa vett részt. Tapasztalatuk szerint évről évre növekszik a szemetes helyek száma, például már a jelenleg felújítás alatt lévő horgászterületeken is találnak nem odaillő tárgyakat. A probléma megoldására új szankciókat fognak bevezetni a szakemberek.

„Van egy olyan horgászrendi pont a Balatoni horgászrendbe, hogy szemetes horgászhelyen megkezdeni a horgászatot tilos. Hogyha ilyennel fogunk találkozni, akkor el fogjuk venni érte a horgászengedélyt és még pénzbírságra is számíthatnak a horgászok. Úgyhogy azt szeretnénk kérni mindenkitől, hogy egyrészt ne szemeteljenek, másrészt, hogyha azt tapasztalják, hogy a mellettük lévő horgásztárs esetleg szemetel, akkor ne legyenek restek és szóljanak rá” - tudatta Nagy Gábor horgászati ágazatvezető.

A nap folyamán több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek, ezzel is hozzájárulva a szebb környezethez.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó