Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Inkubátort és új ágyakat is kap a szülészet
2019. már. 21. csütörtök | Keszthely
Inkubátort és új ágyakat is kap a szülészet
Szülőágyakat, inkubátort és szoptatós fotelt is vásárolhat a Keszthelyi Kórház egy pályázati támogatásnak köszönhetően. Közel 43 millió forint támogatást nyert az intézmény – melyet ma jelentettek be. A Családbarát Szülészet elnevezésű programnak köszönhetően biztonságosabb és komfortosabb körülmények várják a babákat és mamákat. Az eszközöket még idén beszerzik és rendszerbe állítják a kórház munkatársai. A tapolcai, illetve a marcali szülészet megszűnése óta jelentősen nőtt Keszthelyen a születések száma: tavaly 583, tavalyelőtt pedig 623 gyermeket segítettek itt a világra.

E helyett a több mint 15 éves szülőágy helyett hamarosan kettő darab multifunkciós, elektromos ágyat szerez be a kórház. A szülészetre e mellett például két un. cardio topográfot is vásárolnak, melyekkel a magzat szívhangját és a fájástevékenységeket figyelhetik meg. Az itt látható újraélesztő asztalt is modernebb darabra cserélik. Az édesanyák kényelmét 10 új betegágy és szekrény szolgálja majd, de három szoptatósfotelt is be fognak szerezni. A pályázati támogatásból új inkubátort is vásárolnak, illetve olyan kékfény-berendezéseket, melyekkel az édesanya mellett kezelhetik az újszülötteket. Az eszközparkra elnyert fejlesztéssel a 2014-ben elkezdett családbarát programját tudja folytatni a Keszthelyi Kórház – mondta el dr. Kvarda Attila főigazgató. 

 „Hiszen, ha megnézzük a társadalomba végbemenő változásokat is, a gyermekvállalásnak a szorgalmazása prioritásként szerepel és ha a gyermekvállalásoknak a száma emelkedik, úgy nekünk, mint intézetnek és ezért felelős szervezetnek pedig alkalmazkodni kell és fel kell készülni ezen feladat ellátáshoz” - nyilatkozta a főigazgató.    

A közel 43 millió forintos támogatás bejelentésén Manninger Jenő hangsúlyozta, a Keszthelyi Kórház jó eredményeket mutat az elmúlt időszakban. Az országgyűlési képviselő kiemelte, ez program is a családtámogatások egy formája.

„Otthoni kényelmi feltételek szerint, de mégis egy nagy fokú szakmai háttérrel szülhetnek a nők és a szülés előtti és utáni időszakot is így élhetik meg. Ezt segíti ez a 43 millió forintos eszközbeszerzés, hiszen sokkal biztonságosabb és kényelmesebb eszközökkel lehet dolgozni” - nyilatkozta a politkus. 

Fontos, hogy a települések és az ott működő intézmények is megragadják a kormány által megfogalmazott irányelvek fejlesztési lehetőségeit – hangsúlyozta Keszthely alpolgármestere.

Nagy Bálint: „Fontos, hogy a kisgyermek a világra jöttét követő első napokban is komfortosabb körülmények között tud lenni és természetesen ahhoz is, hogy Keszthelynek is érdemben tudjunk a jövőjéről beszélni, a legfontosabbak a fiatalok, illetve az újonnan születendő keszthelyi és Keszthely környéki kisgyerekek.”

A kórház vezetése szeretett volna egy családi szobát is kialakítani. Kvarda Attila hozzátette, nem tette k le a tervükről, az alapítványi báljukon erre a célra fognak majd gyűjteni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóit Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Ajkán, Kaposváron és Veszprémben fogadják.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Csak egy magyarázat fogadható el, aminek eredményeként Keszthelyen a jövőben is működni fog a szülészet - szögezi le az országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő és Nagy Bálint az egészségügy szakmai irányítóihoz fordult.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.