Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Folyósítják a támogatást a szülészetnek
2024. szep. 30. hétfő | Keszthely
Folyósítják a támogatást a szülészetnek
A kórház megigényelte a szülészetnek szánt önkormányzati támogatást, a képviselő testület sürgősségi ülésen szavazta meg az ehhez szükséges napirendet ma. A kórház dotációjáról már tavasszal, a választások előtt döntött a grémium. A Keszthelyi Kórház április 15-én jelentette be, hogy 19-től szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás. Májusban megnyitott az osztály, majd júniusban megint bezárt. Július 11. óta tartó folyamatos ellátás fenntartásához járult hozzá most a keszthelyi önkormányzat.

Még áprilisban döntött arról a keszthelyi képviselő-testület, hogy igény esetén 15 millió forinttal támogatják a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátását. Szeptember végén jelezte a kórház vezetése, hogy igényt tartanak az önkormányzati támogatásra.  

„Jelezték, hogy nagyon sürgős lenne. Már ahhoz, hogy októbertől tovább tudjon működni és béreket tudjanak fizetni – már ahhoz is igénybe vennék ezt a pénzt. Ezért úgy döntöttünk, hogy soron kívüli testületi ülésen még most, azonnal ezt a pénzt át is adjuk amiről korábban már határoztunk” - nyilatkozta Manninger Jenő polgármester. 

A szavazáson résztvevő képviselők egyhangúlag támogatták az előterjesztést. A költségvetés módosítására volt szükség a támogatás folyósításához. 2023-ban 554 újszülöttet anyakönyveztek Keszthelyen.

Manninger Jenő polgármester elmondta, nem a város a fenntartó, de általános társadalmi igény, hogy legyen szülészet Keszthelyen: „Én azt gondolom, hogy a szülészetet semmiképpen nem szabad Keszthelyen megszűntetni. Nagy szükség van rá, ezt igazolták a korábbi hónapok is, amikor majdnem annyi gyerek született, mint egy megyei jogú városban. Én azt gondolom, mindent meg kell tenni – ahogy eddig is megtett az egészségügyi vezetés – azért hogy fenntartsa ezt. Mi ehhez kívánunk hozzájárulni.”

Az orvoshiányt enyhítendő az önkormányzati lakásokat is felajánlott. A polgármester arról tájékoztatott, hogy az ügyeletes orvosok éltek is ezzel a lehetőséggel. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóit Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Ajkán, Kaposváron és Veszprémben fogadják.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Csak egy magyarázat fogadható el, aminek eredményeként Keszthelyen a jövőben is működni fog a szülészet - szögezi le az országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő és Nagy Bálint az egészségügy szakmai irányítóihoz fordult.
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.