+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közös szemétszedés Keszthelyen
2019. március 21. csütörtök 15:16 - Keszthely
Közös szemétszedés Keszthelyen
Három iskola közösen szedte a szemetet Keszthelyen tegnap. Az Asbóth, a Közgazdasági Szakgimnázium és a VSZK tanulói, pedagógusai és igazgatói a Fenntarthatósági Témahét keretein belül vállalták, hogy a TeSzedd országos akcióhoz csatlakozva megtisztítják a város egy részét. A szemétszedésben Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja is részt vett.

A Fodor utca környékén szedték a szemetet a Közgazdasági Szakgimnázium tanulói. A tömbházak mögött lévő Csókakői patak partján sörös dobozok, csomagolóanyagok és papírhulladék is került a szemeteszsákokba. A diákok számára is nagyon fontos, hogy megtisztítsák a várost.

„Örömmel segítünk ezen az akción, ugye az iskola, mert segítünk így a környezetnek. Próbáljuk az összes szemetet feltakarítani. Tényleg büszkék lehetünk így magunkra, hogy itt részt vehetünk.” - mondta a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumának egyik tanulója, Török Fanni.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció idén nyolcadik alkalommal valósul meg országszerte. A program hazánk egyik legnépszerűbb önkéntes akciója. Keszthelyen évek óta több szervezet és iskola is csatlakozik a szemétszedéshez. Most a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum intézményei fogtak össze, ahol nem csak a diákok, hanem az iskolák igazgatói is szedték a szemetet.

„A szakképzés mellett a diákoknak a munkára nevelése, illetve a helyi közösségben való megfelelő szocializációja szempontjából nagyon fontos az, hogy itt az iskola környékén közel 300 gyerekkel, a vezetőkkel együtt tudjuk megtisztítania környéket. Reméljük, hogyha ezek a gyerekek egy-egy alkalommal egy ilyen rendezvényen részt vesznek, akkor nem csak alkalomszerűen, hanem folyamatosan oda fognak a környezetükre figyelni.” - tájékoztatott Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja.

Az Asbóth iskolában évek óta heti rendszerességgel járnak az osztályok szemetet szedni. Az intézmény most a másik két iskolával összefogva vállalta, hogy nem csak az iskola környékét, hanem a város több pontját is megtisztítják a szeméttől. Az akcióban Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere is részt vett.

„Minden környezetben, minden városban, minden otthonban nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a tisztaság és a környezet. Alapvetően meghatározza az embereknek a mindennapos általános közérzetét, hogy milyen az otthonuk környezete, milyen az iskolájuk környezete. Ezért nagyon fontosnak tartom azt, hogy a fiatalok is aktívan részt vesznek ebben a mai munkában. Egyrészt egy jó közösségépítő program is.” - tette hozzá Keszthely alpolgármestere.

Az önkéntesek elmondása szerint Keszthelynek vannak olyan részei, amelyek kifejezetten szemetesek. Nagyon sok a cigarettacsikk a zöldterületeken is, de egyéb hulladékkal is lehet találkozni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus