+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Változnak a labdarúgás szabályai
2019. március 19. kedd 16:14 - Keszthely
Változnak a labdarúgás szabályai
Több pontban változnak a labdarúgás szabályai a 2019-2020-as idénytől. A módosításra leginkább a játék gyorsítása miatt volt szükség. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Szabályalkotó Testülete szerint ezek a változások korlátozzák, de egyben megkönnyítik a játékvezetők munkáját is. A sportolók szerint nem okoz majd problémát az új előírások betartása.

Pontosan így kell kinéznie egy sorfalnak az új szabálymódosítás szerint. Eddig ugyanis a támadó csapat játékosai is odaállhattak a védők mellé a szabadrúgásoknál, de erre ősztől nem lesz lehetőségük. Ezenkívül a kezezésekkel kapcsolatban is fontos változásokra kell számítani, hiszen a kézzel elért gólok, függetlenül attól, hogy a játékos szándékosan vagy véletlenül ért a labdához, érvénytelenek lesznek. A cseréknek az új idénytől a hozzájuk közelebb lévő oldalvonalnál kell elhagyniuk a pályát, de arról is döntés született, hogy ha a bírót érinti a labda, játékvezetői labdával folytatódik a mérkőzés. A módosítás a tizenegyeseket is érinti kapus szempontból, hiszen nekik már csak az egyik lábukkal kell érinteniük a gólvonalat. A változtatások leginkább a nagyobb csapatokat érintik, de a keszthelyi klub is kedvezően fogadja ezeket.

„Ezek is a játék gyorsítását, az üres járatok megszűntetését fogják eredményezni, tehát kevesebb lehetőség lesz a csapatoknak az időhúzásra. Én még ezt megtoldottam volna talán avval is, hogy amelyik játékos elrúgja füttyszó után a labdát, azonnal sárga lap, illetve, hogyha nem engedi elvégezni a szabadrúgást, azonnal sárga lap és evvel is gyorsítani lehetne.” - mondta el Béres Ferenc.

Az elnök hozzátette, lehetőség szerint minden bajnokság előtt meghívnak egy játékvezetőt, aki az aktuális szabályokról tart a csapatnak egy előadást. Ezeken az alkalmakon felfrissítik a tudnivalókat, újra elmagyarázzák azokat, amikkel esetlegesen problémájuk van a játékosoknak. A labdarúgók pozitívan állnak a változásokhoz, véleményük szerint nem okoz majd gondot ezek betartása.

„Jónak tartom őket, gondolom azért hozták, mert a tapasztalatok alapján voltak ilyen problémás esetek és emiatt úgy döntöttek, hogy ezeket inkább módosítják, hogy könnyebb legyen a játékvezetőknek, illetve a játékosoknak a dolga is.” - mondta el Marton Tamás. 

Az új szabályokat a 2019-2020-as idénytől vezetik be, így ősszel már ezek alapján kell lejátszani a labdarúgó mérkőzéseket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó