+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mint 25 mázsa hulladékot gyűjtöttek
2018. április 30. hétfő 17:31 - Keszthely
Több mint 25 mázsa hulladékot gyűjtöttek
Mintegy 25-30 mázsa hulladékot gyűjtöttek össze a Kék róka futamon. A Keszthelyi Városvédő Egyesület nagytakarítása egy héten át zajlott. A szervezők célja nem csak a városszépítés volt, fontosnak tartják a szemléletformálást. Szerintük nem csak az utcák mentén, hanem a fejekben is rendet kell tenni, hogy tiszta környezetben élhessünk.

Nem egyedi eset, hogy a Zala kemping hátsó parkolójában építési törmeléket helyeznek el. A városszépítés során ezt a területet is megtisztították. A baráti társaság már tavaly is csatlakozott az akcióhoz. Akkor is itt szedték össze más után a szemetet. Sajnálattal tapasztalták, hogy még a tavalyinál is több hulladék csúfították el azt a helyet. Az önkéntesek azt mondják elsősorban nem fontosnak, hanem szükségesnek tartják, hogy részt vegyenek az akcióban.

„A probléma az, hogy mások eldobálják, mi meg összeszedjük. Azért érezzük ezt fontosnak, mert a lakókörnyezetünket elcsúfítja, ez zavar minket és így teszünk érte. Egész éven át teszünk érte, de amikor ez az akció meghirdetésre kerül, akkor mindenképpen a társasággal részt veszünk” - mondta el Béres Attila.    

A Keszthelyi Városvédő Egyesület másodízben hirdette meg a városszépítő akciót. 12 csapat jelentkezett a felhívásukra, melynek a Kék róka futam nevet adták, ennek csupán az érdeklődés felkeltése volt a célja, ami a szervezők szerint be is vált. A régi szemétszedők mellett új személyek is csatlakoztak. 

A Helikon Kastélymúzeum dolgozói is zsákot ragadtak, hogy a Bécsi kapu út mentén rendet tegyenek. Ez egy különösen szennyezett része a városnak rendszeresen, nagy mennyiségű hulladékot is elhelyeznek itt.

A Csókakői-patak mentén is gyűjtötték a szemetet. Az akció szervezője azt mondja, hogy rengeteg eldobott kutyaürülékes zacskót találnak itt. Komoróczi Lajos nem érti, hogy ha már valaki összetakarít a kutyája után, miért nem dobja a gyűjtőedénybe a zacskózott ürüléket. A Városvédő Egyesület tagja mindemellett nagyon elégedett az egyhetes akcióval: 

„Jelentkeztek óvodák, iskolák, baráti társaságok. Összesen 12 bedobó csapat vett részt az egy hét alatt a városszépítésben, illetve nagytakarításban. Körülbelül 25-30 mázsányi hulladékot gyűjtöttünk össze. Ennek a nagy része illegális szemétlerakó helyekről került összegyűjtésre és egy kisebb része a város különböző pontjain akciózó csapatok munkájának az eredménye volt. Én azt gondolom, hogy az akció elérte a célját." 

A Szent György-heti nagytakarítás és városszépítés időzítése nem véletlen. Keszthelyen május elseje az évadnyitó napja, így az idegenforgalmi szezonra az önkéntesek besegítettek, hogy még tisztább legyen a város.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus