+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kevés kárt okozott az utakon az idei tél
2019. március 8. péntek 19:53 - Keszthely
Kevés kárt okozott az utakon az idei tél
Az idei tél kevesebb kárt tett az utak állapotában Keszthelyen, mint az elmúlt években. Az enyhébb időjárás miatt nem okozott problémát az aszfaltréteg repedéseibe beszivárgó víz, mivel nem fagyott meg. A kevesebb problémák annak is köszönhetőek, hogy a javításokat végző VÜZ Kft. hatásosabb módon végzi ezeket a munkákat.

Az idei tavaszon ritkábban találkozhatunk majd az aszfaltozást, útjavítást végző gépekkel Keszthely városában. Ennek oka, hogy az idei tél kevésbé rongálta meg az utak burkolatát. Az aszfaltréteg legnagyobb ellensége a fagypont feletti és alatti hőmérsékletek ingadozása, ezáltal a résekben megfagyó víz feszítő hatása. A kevés hiba ellenére több száz tonna aszfaltot terveznek felhasználni útjavításokra - tudtuk meg Megyesi Jenőtől, a VÜZ Kft. út-belvíz ágazat részlegvezetőjétől. Hangsúlyozta: a városban nem kátyúzás zajlik, hanem a jobb minőséget biztosító útjavítás. "Folyamatosan javítjuk is télen a kátyúkat, de az elmúlt éveknek köszönhetően megelőztük a kátyúsodást olyan értelemben, hogy nem a klasszikus kátyúzást csináltuk, hanem útjavítást, tehát kivágtuk, javítottuk, így nem tudott alámenni a víz. Ezáltal az utakon, mindenki észrevette, hogy nagyon kevés kátyú van. Ami meg van, az meg nem a mi hibánk, hanem sokszor az nem kátyú, hanem megsüllyedés, az pedig a szolgáltatóknak a helyreállításától adódik" - tette hozzá.

Keszthelyen a VÜZ Kft. összesen kilencvennyolc kilométer hosszúságú úthálózat fenntartását felügyeli. Ezek zömében elsőrendű közlekedési utak, mindössze tíz-tizenkét kilométer a másodrendű utak hossza. Az utak állapota változó, de a sok javítás következtében nem kimondottan autóbarát. A tavaszi munkálatokat azt követően kezdik meg, amint a hamarosan kezdődő útállapot-felmérés eredménye a kezükben lesz. Terveznek továbbá nagyobb mértékű útfejlesztést is. Megyesi Jenő a tervekről ezt mondta: "Hamarosan elkezdjük az útellenőrzést és feltérképezzük az utak állapotát, hogy hol kell javítanunk. Várhatóan körülbelül olyan 400-500 tonna aszfaltot fogunk az út javítására használni. Azon felül pedig lesznek útfejlesztések, ami érinti a Kertvárost is és Keszthelynek is egy pár frekventált helyét."

Többek között tervezik a Galamb utca, valamint a kertvárosi Gyöngyvirág utca egy szakaszának felújítását is.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár