Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Biztonságosabb lett a csomópont
2019. már. 1. péntek | Keszthely
Biztonságosabb lett a csomópont
A rendszeres balesetek indokolták, hogy a Magyar Közút biztonságosabbá tegye az Új köztemetői kereszteződést. A 2013-ban megépült keszthelyi elkerülőút ezen csomópontján halálos baleset is történt már. A közút egy országos forrásnak köszönhetően 15 millió forintot fordíthatott a kereszteződésre. A forgalomtechnikai elemek mellett közvilágítást és kamerát is telepítettek.

2015-ben, Szenteste előtt egy nappal egy idős házaspár szenvedett halálos balesetet a 71-es úton, az Új köztemetőnél. A 77 éves férfi és a 71 éves nő épp temetésre indult, a sofőr egy nyergesvontató elé kanyarodott ki.

Műanyagdarabok és leszakadt rendszámtáblatartók mutatják, hogy most is történnek  balesetek, koccanások a 2013-ban átadott csomópontban. A Magyar Közút a rendőrségtől kapott statisztikák alapján döntött úgy, hogy biztonságosabbá kell tenni a kereszteződést. A decemberben befejezett módosítások előtt minden forgalmi irányba közlekedhettek a járművek – mondja Büki Zoltán,  a közút megyei forgalomtechnikai osztályának vezetője.

„Jelen átépítés során a déli irányból a balra kanyarodást megtiltottuk, jelenleg egyenesen és jobbra lehet kanyarodni. Ugyanezt a változtatást az útirányjelző táblákon is végrehajtottuk, köztemető és Balatonfüred lehetőségbe lehet közlekedni” - mondta Büki Zoltán.   

Az új forgalmi rendet sokan nem tartják be. Többször látható, hogy behajtani tilos tábla ellenére, a forgalmi iránnyal szemben  kanyarodnak ki a temető felől. A Magyar Közút szakembere azt mondja, társaságuk feladata az utak üzemeltetése és fenntartása. Nagyobb csomópont-rekonstrukciókat nem tudnak végrehajtani.

 „Burkolati jelekkel, jelzőtáblákkal tudunk operálni, illetve, hogyha forrás rendelkezésre áll, akkor ilyen jellegű beavatkozásokra is tudunk sort keríteni. Itt szerencsénk is volt, mert egy országos keret nyílt arra, hogy hasonló jellegű baleseti góchelyeken, csomópontokon egy 140-150 millió forintos tételből, országosan néhány helyszínen lehessen beavatkozni. Ennek egy része volt a keszthelyi csomópont” - nyilatkozta Büki Zoltán. 

Mintegy 15 millió forintos keret volt erre a kereszteződésre. Táblákat és terelő elemeket helyeztek ki, burkolatfestéseket alkalmaztak és kiépítették a közvilágítást. A főutat kerékpárút is keresztezi, ahol a jelentős kerékpáros és gyalogos forgalom is indokolta a láthatóság erősítését. Kamerát is telepítettek a szakemberek, mely 24 órában működik és rögzíti a területen történteket.  Az Újköztemető parkolójánál is tábla jelzi, hogy a zsákutcába csak célforgalommal lehet behajtani. A forgalmi rend megváltoztatásának alapja a rendőrség technikája volt, melyet Mindenszentek idején alkalmaznak a temetőnél. A nyugati és déli irányból érkezők a Hévízi úti körforgalom felé tudnak haladni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. szep. 19. hétfő 15:59 | Keszthely
Senki sem sérült meg a hétvégi keszthelyi balesetben, ahol két személygépkocsi ütközött.
| 2021. dec. 16. csütörtök 16:24 | Keszthely
A közlekedők már több hete használhatják a Rezi úti körforgalmat, ám hivatalosan ma adták át.
| 2021. máj. 20. csütörtök 17:01 | Keszthely
A környező úthálózathoz méltó, biztonságos csomópont fog épülni - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.
| 2017. ápr. 28. péntek 17:30 | Keszthely
Az északi elkerülő Cserszegtomaj felé vezető csomópontjának körforgalommá alakítása miatt demonstráltak.
| 2015. júl. 6. hétfő 14:14 | Keszthely
A beruházás során összesen több mint 3 km új kerékpárút épült, ebből közel 2,7 km új.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.