+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták az év zalai rendőre címet
2018. május 2. szerda 17:12 - Zalaegerszeg
Átadták az év zalai rendőre címet
50 rendőrségi dolgozónak nyújtottak át elismerést Zalában a rendőrség napja alkalmából. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság múlt hét csütörtökön rendezett ünnepségén a többi között átadták az Év Zalai Rendőre elismerést. Az eseményen elhangzott, hogy jelentősen javultak a baleseti és bűnüldözési statisztikák.

A csapatzászló fogadásával kezdődött meg a magyar rendőrség napja alkalmából tartott ünnepség. A Hevesi Sándor Színházban a megjelenteket a nemrégiben Szent György Érdemjellel kitüntetett Sipos Gyula, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte: „A megyei főkapitányság értékelése abban az értékelési listában, amit az Országos Rendőr-főkapitányság állít, évről évre jobb. Az idejövetelemet követő első évben alig haladtuk meg a 93 százalékot, most már 96-nál tartunk.”

Az ünnepségen továbbá elhangzott, hogy a megyei rendőrség másfélszeresére emelte a közterületen töltött időt, ennek köszönhetően kevesebb a közlekedési, valamint a közrend elleni szabálysértők száma. 2017-ben kevesebb halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó baleset történt. Az elmúlt három évben 25 százalékra esett vissza a lakásbetörések, közel felére pedig a lopások száma, 70 százalék fölé emelkedett a közterületen elkövetett bűncselekmények nyomozási eredményessége. Ezek a mutatók is jelzik, hogy rászolgálnak az elismerésre a megye rendőrei. Kilenc kategóriában ismerték el azokat, akik szakterületükön a legkiemelkedőbben látták el a szolgálatukat. 

Az Év Nyomozója elismerést Mihóczi Zsolt c. r. törzszászlós, a  Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója érdemelte ki.

Az Év Vizsgálója Domján Szilvia lett. Az alezredes a Keszthelyi Rendőrkapitányság Zalaszentgróti Rendőrőrs Bűnügyi alosztályvezetője.

Az Év Bűnügyi-helyszínelője Dénes László r. alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztályának vezetője.

Az Év Határrendésze díjat Aranyos Jácint Zsolt vehette át, aki a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály kiemelt főhatárrendésze.

Az Év Közlekedési Rendőre Czövek Csaba r. főtörzsőrmester, a Lenti Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának helyszínelő és balesetvizsgálója.

Keszthelyi lett az Év Körzeti Megbízottja; Takács András közel húsz éve oszlopos tagja a Keszthelyi Rendőrkapitányságnak.

Az Év Járőre elismerést vehette át Borbély Balázs c. r. főtörzsőrmester, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Zalakarosi Rendőrőrs járőrvezetője.

Az Év Szervezője Kovácsné Büki Viktória lett, aki közalkalmazottként dolgozik a megyei főkapitányság főelőadójaként.

A parancsnokok javaslata alapján a legmagasabb elismerést Kékesi Ádám c. r. őrnagy érdemelte ki.

Az Év Zalai Rendőre a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezető-helyettese.

A Zala Megye Rendőrségéért kitüntető címben Zsupanek Péter, a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Osztályának vezetője, valamint Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata részesült.A megyei rendőrfőkapitány összesen 50 rendőrségi dolgozónak nyújtott át elismerést a Rendőrség Napja alkalmából.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
 
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó