+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadászati iskola indul Zalában
2019. február 19. kedd 17:00 - Zalaegerszeg
Vadászati iskola indul Zalában
Hazánkban elsőként nyílik vadászati iskola Zala megyében. Az óvodásoknak és iskolásoknak szánt intézmény célja, hogy megismertessék a vadászatot az emberekkel. Mindezt hétvégén, a megyei vadászbálon jelentették be. A zalaegerszegi rendezvényen kiemelték, hogy Magyarország lesz a házigazdája a 2021-es vadászati világkiállításnak és a megye több programja is gazdagítja az eseményt.

A 2018-as Festetics Trófeaszemle is bizonyította, hogy a kapitális trófeák miatt is népszerűek a vadászok körében a zalai erdők.A Zalai Hírlap adatai szerint a február 28-ig tartó aktuális vadászati szezon végéig a megye nimródjai több mint 6 ezer gímszarvas, 13 ezer vaddisznó és 5,5 ezer őz terítékre hozását kapták feladatul, aminek sikerrel eleget is tesznek.

A szezont idén is bállal zárták a megye vadászai. A zalaegerszegi ünnepségen elhangzott, hogy úttörő jelleggel vadászati iskolát létesítenek Zalában. A kamara megyei elnöke kiemelte, egyre elterjedtebb a vadászellenesség. Nádor László kifejtette, hogy az emberek nem értik a vadászatot. Úgy gondolták, hogy a gyerekeknek kellene megmutatni, hogy mi ez a tevékenység.

„Mert ha megismerik, akkor valószínűleg vadásszá, vagy vadászatot elfogadó felnőtté válnak. Az erdei iskolák mintájára egy úgynevezett vadásziskolát tervezünk, nem csak tervezünk, már a megvalósítás nagyobbik felén túl is vagyunk. Az ingatlant megszereztük hozzá, a kialakítása zajlik az idei évben, s a jövő évtől ennek elvileg működnie kell” - nyilatkozta Nádor László.   

A vadásziskola megvalósítását az Országos Magyar Vadászkamara támogatta. A Zala megyei kezdeményezés a kamara országos ifjúságnevelési programjának a része. 

Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke:  „Én rendkívüli mértékben örülök neki, hogy a Zala megyei területi szervezetünk elsőként csatlakozott ehhez a programhoz és a kamara segítségével meg tudta vásárolni azt az épületet, amelyik a tulajdonában lévő központi épülete mellett van, ami minden feltételt teljesít annak érdekében, hogy ezt a programot ők saját embereikkel, saját hatáskörben végre tudják hajtani.”

A megyei vadászbálon Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy 2021-ben hazánk rendezi a vadászati világkiállítást. Balaicz Zoltán hangsúlyozta, hogy a megye három attrakcióval csatlakozhat a programhoz; a sohollári vadászati évadnyitó és a zalaegerszegi vadpörkölt és borfesztivál mellett a keszthelyi vadászati múzeum programjai színesítik a nagy volumenű eseményt. A bálon kiderült, Zala megye vadgazdálkodásának színvonala mindig az ország elitjébe tartozott.

„Én Zala megyét mindig az elsők között emlegettem. vadgazdálkodása, vadállománya, a vadgazdálkodás színvonala az országban az elsők között szerepelt mindig. Ha azt nézzük, hogy az itt lévő vadászok, vadgazdák a vadászterületeken élő vadállományt, valaki megkérdezi, hogy kezelik, azt mondom, hogy kiválóan” - mondta Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke.  

A 27. megyei vadászbál telt házat vonzott a zalaegerszegi Hotel Arany Bárány télikertjébe. Az eseményen részt vett Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus