+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadászati iskola indul Zalában
2019. február 19. kedd 17:00 - Zalaegerszeg
Vadászati iskola indul Zalában
Hazánkban elsőként nyílik vadászati iskola Zala megyében. Az óvodásoknak és iskolásoknak szánt intézmény célja, hogy megismertessék a vadászatot az emberekkel. Mindezt hétvégén, a megyei vadászbálon jelentették be. A zalaegerszegi rendezvényen kiemelték, hogy Magyarország lesz a házigazdája a 2021-es vadászati világkiállításnak és a megye több programja is gazdagítja az eseményt.

A 2018-as Festetics Trófeaszemle is bizonyította, hogy a kapitális trófeák miatt is népszerűek a vadászok körében a zalai erdők.A Zalai Hírlap adatai szerint a február 28-ig tartó aktuális vadászati szezon végéig a megye nimródjai több mint 6 ezer gímszarvas, 13 ezer vaddisznó és 5,5 ezer őz terítékre hozását kapták feladatul, aminek sikerrel eleget is tesznek.

A szezont idén is bállal zárták a megye vadászai. A zalaegerszegi ünnepségen elhangzott, hogy úttörő jelleggel vadászati iskolát létesítenek Zalában. A kamara megyei elnöke kiemelte, egyre elterjedtebb a vadászellenesség. Nádor László kifejtette, hogy az emberek nem értik a vadászatot. Úgy gondolták, hogy a gyerekeknek kellene megmutatni, hogy mi ez a tevékenység.

„Mert ha megismerik, akkor valószínűleg vadásszá, vagy vadászatot elfogadó felnőtté válnak. Az erdei iskolák mintájára egy úgynevezett vadásziskolát tervezünk, nem csak tervezünk, már a megvalósítás nagyobbik felén túl is vagyunk. Az ingatlant megszereztük hozzá, a kialakítása zajlik az idei évben, s a jövő évtől ennek elvileg működnie kell” - nyilatkozta Nádor László.   

A vadásziskola megvalósítását az Országos Magyar Vadászkamara támogatta. A Zala megyei kezdeményezés a kamara országos ifjúságnevelési programjának a része. 

Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke:  „Én rendkívüli mértékben örülök neki, hogy a Zala megyei területi szervezetünk elsőként csatlakozott ehhez a programhoz és a kamara segítségével meg tudta vásárolni azt az épületet, amelyik a tulajdonában lévő központi épülete mellett van, ami minden feltételt teljesít annak érdekében, hogy ezt a programot ők saját embereikkel, saját hatáskörben végre tudják hajtani.”

A megyei vadászbálon Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy 2021-ben hazánk rendezi a vadászati világkiállítást. Balaicz Zoltán hangsúlyozta, hogy a megye három attrakcióval csatlakozhat a programhoz; a sohollári vadászati évadnyitó és a zalaegerszegi vadpörkölt és borfesztivál mellett a keszthelyi vadászati múzeum programjai színesítik a nagy volumenű eseményt. A bálon kiderült, Zala megye vadgazdálkodásának színvonala mindig az ország elitjébe tartozott.

„Én Zala megyét mindig az elsők között emlegettem. vadgazdálkodása, vadállománya, a vadgazdálkodás színvonala az országban az elsők között szerepelt mindig. Ha azt nézzük, hogy az itt lévő vadászok, vadgazdák a vadászterületeken élő vadállományt, valaki megkérdezi, hogy kezelik, azt mondom, hogy kiválóan” - mondta Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke.  

A 27. megyei vadászbál telt házat vonzott a zalaegerszegi Hotel Arany Bárány télikertjébe. Az eseményen részt vett Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár