+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Ranolderesek már készülődnek a Városi Farsangra
2019. február 14. csütörtök 16:53 - Keszthely
A Ranolderesek már készülődnek a Városi Farsangra
Február 23-án rendezik idén a Keszthelyi Városi Farsangot. A karneválra folyamatosan várják a jelentkezéseket egyéni és csoportos kategóriákban is. A felvonuláson munkahelyi közösségek, iskolák, óvodák, családok, civil szervezetek nevezésére is számítanak. Regisztrálni február 22-ig lehet, de az ünnepség kezdetéig a helyszínen is csatlakozhatnak a maskarások.

A 19. Keszthelyi Városi Karnevál ismét egy rendkívül színes és érdekes programnak ígérkezik. A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete által szervezett hagyományos eseményt ebben az évben február 23-án, szombaton tartják. A jelmezeseket a korábbi évekhez hasonlóan délután fél 2-re várják a Festetics-kastély parkjába, ahonnan 14 órakor indul a várhatóan több száz maskarásból álló menet egészen a Fő térig.

„Az elmúlt 18 évben az a tapasztalatunk, hogy olyan 40-45 regisztrált csoport vagy egyéni maskarás jön, ez létszámban, vannak nagy létszámú csoportok is, tavaly 383-an voltak, ha jól emlékszem, de az a tapasztalat, hogy 350-400 körül minden évben jönnek maskarások.” - számolt be Dévényiné Balogh Gyöngyi, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

Az egyesület elnöke hozzátette, a felvonulás során minden nevező részt vesz a jelmezversenyen is, akiket a Goldmark Károly Művelődési Központ erkélyéről bírálnak majd. A zsűri ebben az évben is a városi vezetőkből, civil szervezetek képviselőiből és a borbarátnőkből áll össze. Pontozzák a maskarák kinézetét, az ötletességet és a bemutatott maximum 3 perces műsort is, amennyiben készülnek ezzel a résztvevők. A felvonulóknak a Fő téri színpadon is lesz lehetőségük bemutatkozni a közönségnek.

Készülődnek a Városi Farsangra a Ranolder iskolában is. Az idén második osztályos tanulók már tapasztaltan vesznek részt a felvonuláson, amit izgatottan várnak.

„Tavaly vonatok voltunk, idén fenyőfák leszünk és énekelni fogunk.”  - mondta el Polgár Hanna tanuló.

A részvétel ötlete a Szülői Munkaközösségtől származott, akik egy délután alatt valósították meg az előre megálmodott maskarákat. Az előkészületekben az iskolásoknak az anyukák, apukák és a nagyszülők is egyaránt segédkeztek, hogy időben elkészüljön a gyerekek jelmeze.

„Nagyon jó osztályközösség van és a szülői közösség nagyon jó az osztályban és így tavaly elhatároztuk, volt egy nagyon jó ötlet és hogy megvalósítjuk, és így mentünk a karneválra.” - ismertette Dr. Vajda Veronika, a Szülői Munkaközösség elnöke.

A Ranolderesek idei maskarájához zsákokra, üdítős üvegekre és tobozokra is szükség volt. A keszthelyi tél egyik leglátványosabb ünnepségére február 22-ig lehet jelentkezni a helyi Tourinform irodában. Aki a megadott határidőig valamilyen oknál fogva nem tud nevezni, annak sem kell lemondania a részvételről, a beöltözött érdeklődők a helyszínen, a felvonulás előtt is csatlakozhatnak a mulatsághoz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár