+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Különleges keszthelyi trófeák a FeHoVán
2019. február 14. csütörtök 11:30 - Keszthely
Különleges keszthelyi trófeák a FeHoVán
Idén is különleges trófeákkal mutatkozott be a FeHoVán a keszthelyi Vadászati Múzeum. A ritka őserdei antilopfélék preparátumait még Keszthelyen sem láthatta a közönség. A tervek szerint a 2020-ra elkészülő új épületszárnyakban mutatják be a trófeákat. A fejlesztés több célt is szolgál. 2021-ben hazánk rendezi a vadászati világkiállítást, melynek kiemelt helyszíne lesz Keszthely.

17 ország 300 kiállítója vett részt a Kárpát-medence legnagyobb fegyver-, horgász- és vadászkiállításán. Az idei FeHoVára több mint 50 ezer látogatót vártak. A keszthelyi Vadászati Múzeum nyolcadik alkalommal vett részt a nagyszabású programon. Különlegességekkel készültek a közönségnek és vitték a hírét a Helikon Kastélymúzeumnak.

„Afrikai fajokat látunk, és a különlegességük az, hogy első alkalommal a FeHoVa-n tudtuk bemutatni a nagy közönségnek. Egy különlegesség ez a zebra duiker, ami egy igazi őseredő lakója. Libériából kerül a gyűjteményünkbe, természetesen Hidvégi Béla által zsákmányolva” - mondta Tóth Csaba, a múzeum vezetője. 

A preparátumok egyelőre a Vadászati Múzeum raktárában vannak. Tóth Csaba azt mondja, még Keszthelyen sem mutatták be ezeket a trófeákat. A nagyközönség egy új épületrészben láthatja majd a különleges darabokat.

„Egy sikeres pályázatnak köszönhetően bővül a Vadászati Múzeum. Egy ázsiai résznek a bővítését tervezzük, illetve egy teljesen új őserdei élővilágot fogunk varázsolni a nagyközönség elé. A tavalyi évben egy szakmai körutat tettünk, és megnéztük a spanyolországi vezető vadászati kiállításokat. Pontosan tudjuk, hogy milyen technikákat, milyen újtechnikákat fogunk itt alkalmazni, ami által egy különleges világ fog megvalósulni” - tette hozzá Tóth Csaba. 

A Vadászati Múzeum bővítése 2020-ban fog elkészülni. A 2021-es esztendő is mérföldkő lesz az intézménynek. Magyarország rendezi a vadászati világkiállítást, melynek két kiemelt kiállítóhelye közül az egyik Keszthely lesz. 50 éve rendeztek utoljára vadászati világkiállítást hazánkban.

„Amikor 1971-ben Budapesten megrendezték a Világkiállítást, akkor Magyarország vadászati nagyhatalommá vált. Én úgy gondolom, hogy a mostani Világkiállítást – természetvédőkkel közösen szervezve-, egy nagy volumenű, akár egy hónapos rendezvénysorozat elé nézünk és hát külön kitüntető figyelmesség az, hogy Keszthelyre hívhatjuk a világ számos pontjáról érkező vadászokat és természetvédőket” - mondta televíziónknak Tóth Csaba.

A Vadászati- és Modellvasút Kiállítás több mint 80 ezer látogatót fogad évente. Öt földrész, több mint 200 vadfaj trófeái láthatóak Keszthelyen. A 2008-ban megnyílt állandó vadászati kiállítás egyik alapítója, Hidvégi Béla, de olyan neves vadászok gyűjteménye gazdagítja még az intézményt, mint Windisch-Grätz Ferenc József, Széchenyi Zsigmond és Kittenberger Kálmán.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus