+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem épül toronyház a Libásnál
2019. február 12. kedd 15:42 - Keszthely
Nem épül toronyház a Libásnál
Balaton-parti területek módosított építési szabályozásáról tartottak településrendezési lakossági fórumot hétfőn a Városháza dísztermében. A meghirdetett téma alig került szóba, legtöbben a Libás térségébe tervezett toronyház és lakópark miatt jöttek. A fórumon elhangzott, hogy a befektető nem írta alá a szerzősét.

A keszthelyi képviselő-testület három terület; a Libás kikötő, a déli szabadstrand térsége, illetve a labdarúgó pálya, pavilonsor, Hullám és Balaton szálló területeinek módosításáról határozott. A módosítások oka az volt, hogy a helyi rendelkezések megfeleljenek a magasabb szintű előírásoknak. A fórumon elhangzott, hogy az építési szabályozások többségében nem jelentenek érdemi változást, a labdarúgó pálya és a pavilon sor esetében viszont bővebb lehetőségeket nyújtanak a későbbi fejlesztéseknek.

A partneri egyeztetésre sok érdeklődő érkezett, akik többsége arra számított, hogy a Libás térségébe tervezett magasház és lakópark ügyéről lesz szó. Keszthely polgármestere elmondta, hogy a fórumnak nem ez a témája. Ruzsics Ferenc kifejtette, hogy ez a fejlesztés nem fog megvalósulni, mivel a befektető nem írta alá a szerződést.

Az esemény közben közmeghallgatássá alakult; a jelenlevők kérdéseket tettek fel például a platánfák metszéséről és a tervezett szállodafejlesztésekről is. A Balaton-parti területek módosítási dokumentumai megtekinthetőek a főépítészi irodában és a város honlapján. Az ezzel kapcsolatos írásos véleményeket február 19-ig lehet megküldeni a Polgármesteri Hivatalba.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Kőkorszaki járművet ajándékozott a Balatoni Múzeum a Sármelléki Általános Iskolának.
 
Színes programokkal várták az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal című eseményen belül
 
Sajtótájékoztatót tartott Niedermüller Péter Keszthelyen
 
Elkezdődött a nád aratása a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén. Probléma a fagy hiánya.
 
Baromfitakarmányozási- és egészségügyi konferenciát tartottak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
A párt önkormányzati képviselője szerint az idei büdzsé a csodák költségvetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó