Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Dósa Zsolt: a Balaton-part rendezési terve nem érinti hátrányosan a keszthelyieket
2019. feb. 8. péntek | Keszthely
Dósa Zsolt: a Balaton-part rendezési terve nem érinti hátrányosan a keszthelyieket
Az országos törvényi szabályozásnál szigorúbb helyi rendelet szabályozza a keszthelyi Balaton-part beépíthetőségét – mondta Dósa Zsolt, az önkormányzat Városstratégiai Bizottságának elnöke. Hozzátette, a tervezett beruházások nem befolyásolják hátrányosan a városban élőket. A mai sajtótájékoztatón elhangzott, több módon is kikérik a lakosság véleményét a témában.

Dósa Zsolt elmondta, az önkormányzat lehetővé szeretné tenni egy 8 méter magas épület létrehozását, ez fél méterrel magasabb, mint amit az eddigi helyi rendelet engedélyez. A Libás strandnál lévő kikötő környékén 10%-os beépítettséget tesz lehetővé a rendelet, emellett mélygarázsok épülnének, ezzel nőne a zöldfelület – emelte ki a képviselő. Dósa Zsolt hozzátette, mindezek mellett a Balaton-parton lévő, parlagon heverő épületek felújítása is cél.

„Az országos viszonylathoz képest szigorúbbak voltunk. Ez a szigorúság az itt élőknek az életminőségét próbálja javítani. Tehát a Jobbikos és DK-s képviselőtársaink állításaival szemben én úgy gondolom, hogy ezekkel a döntésekkel a jelenleg idegenforgalmi tetszhalott állapotban lévő keszthelyi részeket tudjuk feltámasztani.” - tájékoztatott a Városstratégiai Bizottság elnöke.

A sajtótájékoztatón Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere a tűszerű magasház kapcsán elmondta, ez egy keszthelyi építész elképzelése, amelyet több szakember is támogat. A megépítését azonban jelenleg az országos szabályozás nem teszi lehetővé.

„Amennyiben az országos szabályozás mégis lehetővé teszi egy ilyen épületnek, építménynek a megépítését, azt gondolom, hogy mivel ez annyira jelentősen befolyásolná Keszthely város látképét, arculatát, hogy csak a keszthelyi lakók véleményének a kikérése után lehet egy ilyet engedélyezni. Tehát ebben az esetben, hogyha lehetőség lesz ennek az épületnek a megépítésére országos szabályozás tekintetében, abban az esetben is én helyi népszavazást fogok kezdeményezni, ahol a keszthelyi lakóknak ki fogjuk kérni e tekintetben a véleményüket.” - tette hozzá az alpolgármester.

A januári testületi ülésen módosított rendelet kapcsán lakossági fórumot szerveznek február 11-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
A tervezett Balaton-parti fejlesztés kapcsán vizsgálták meg a területet a szakemberek.
| 2024. feb. 2. péntek 13:54 | Keszthely
Bővül a strand területe, korzót és vendéglátóegységeket építenek a pavilonsor és a hátsó parkoló között.
| 2023. aug. 7. hétfő 15:35 | Keszthely
12 csapat részvételével szervezték meg a Spinpa maratont a keszthelyi Városi Strandon.
| 2023. ápr. 6. csütörtök 17:41 | Vonyarcvashegy
A települések első emberei főként a közelgő szezont érintő kérdéseket vitatták meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.