+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Dósa Zsolt: a Balaton-part rendezési terve nem érinti hátrányosan a keszthelyieket
2019. február 8. péntek 16:58 - Keszthely
Dósa Zsolt: a Balaton-part rendezési terve nem érinti hátrányosan a keszthelyieket
Az országos törvényi szabályozásnál szigorúbb helyi rendelet szabályozza a keszthelyi Balaton-part beépíthetőségét – mondta Dósa Zsolt, az önkormányzat Városstratégiai Bizottságának elnöke. Hozzátette, a tervezett beruházások nem befolyásolják hátrányosan a városban élőket. A mai sajtótájékoztatón elhangzott, több módon is kikérik a lakosság véleményét a témában.

Dósa Zsolt elmondta, az önkormányzat lehetővé szeretné tenni egy 8 méter magas épület létrehozását, ez fél méterrel magasabb, mint amit az eddigi helyi rendelet engedélyez. A Libás strandnál lévő kikötő környékén 10%-os beépítettséget tesz lehetővé a rendelet, emellett mélygarázsok épülnének, ezzel nőne a zöldfelület – emelte ki a képviselő. Dósa Zsolt hozzátette, mindezek mellett a Balaton-parton lévő, parlagon heverő épületek felújítása is cél.

„Az országos viszonylathoz képest szigorúbbak voltunk. Ez a szigorúság az itt élőknek az életminőségét próbálja javítani. Tehát a Jobbikos és DK-s képviselőtársaink állításaival szemben én úgy gondolom, hogy ezekkel a döntésekkel a jelenleg idegenforgalmi tetszhalott állapotban lévő keszthelyi részeket tudjuk feltámasztani.” - tájékoztatott a Városstratégiai Bizottság elnöke.

A sajtótájékoztatón Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere a tűszerű magasház kapcsán elmondta, ez egy keszthelyi építész elképzelése, amelyet több szakember is támogat. A megépítését azonban jelenleg az országos szabályozás nem teszi lehetővé.

„Amennyiben az országos szabályozás mégis lehetővé teszi egy ilyen épületnek, építménynek a megépítését, azt gondolom, hogy mivel ez annyira jelentősen befolyásolná Keszthely város látképét, arculatát, hogy csak a keszthelyi lakók véleményének a kikérése után lehet egy ilyet engedélyezni. Tehát ebben az esetben, hogyha lehetőség lesz ennek az épületnek a megépítésére országos szabályozás tekintetében, abban az esetben is én helyi népszavazást fogok kezdeményezni, ahol a keszthelyi lakóknak ki fogjuk kérni e tekintetben a véleményüket.” - tette hozzá az alpolgármester.

A januári testületi ülésen módosított rendelet kapcsán lakossági fórumot szerveznek február 11-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus