+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótanácsok az elektronikai hulladék kezeléséről
2019. január 22. kedd 18:53 - Keszthely
Jótanácsok az elektronikai hulladék kezeléséről
Magánszemélyek és vállalatok is leadhatják a leselejtezett elektronikai hulladékot a keszthelyi KETÉH telepen. A hulladékudvarban minden hétköznap reggel hét és délután három óra között veszik át az eszközöket. Az így összegyűjtött elektronikai hulladékot elszállítás után újrahasznosítják, ezért is fontos, hogy azok bontatlan állapotban kerüljenek a telepre.

Régi tévék, leselejtezett monitorok töltik meg a konténereket. A KETÉH telepen a keszthelyi lakosok egész évben leadhatják a már nem használt, megunt vagy elromlott elektronikai eszközeiket. A konténerbe kerülhetnek többek között háztartási kis- és nagygépek, szórakoztató elektronikai eszközök, valamint mobiltelefonok és irodai eszközök is. Fontos, hogy Keszthelyen megszűnt a közös gyűjtés, így a lakosságnak már csak a KETÉH telepen van lehetősége leadni ezeket a tárgyakat.

„A HUSZ Kft.-nek, a hulladékszállító cégnek Keszthelyen nincs veszélyes hulladék szállítására jogosultsága, ezért nem tudjuk bevállalni az ilyen típusú hulladékok elvitelét. Lehetőség van viszont arra itt a KETÉH telepen, a hulladékudvarban, hogy a lakosság térítésmentesen kihozza a saját maga által már nem használt eszközöket. A vállalkozások, intézmények ezeket térítés ellenében tudják megtenni.” - tájékoztatott Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője.

A HUSZ Kft. a lomtalanítások során rengeteg elektronikai hulladékkal találkozik, ezek kirakása azonban nem szabályos. Fontos tudni, hogy új készülék vásárlása esetén a legtöbb üzletben lehetőség van a régi leadására, a szakemberek szerint ez a legjobb módja annak, hogy a lakosság megszabaduljon a nem használt eszközöktől. Azok, akik a KETÉH telepen adnák le ezeket, hétköznapokon reggel 7 és délután 3 között tehetik meg.

„A hulladékokat konténerekben, elzárva tároljuk a szabályoknak megfelelően, majd ha egy bizonyos mennyiség összegyűlik, akkor újrahasznosításra kerülnek ezek a hulladékok. Ezért fontos az, hogy az elektronikai hulladékokat mindenképpen vagy visszavigyék oda, ahol vásárolták az új készüléket, vagy pedig olyan szakhelyre adják le, például hulladékkezelő központokba, hulladékudvarokba, hogy ezek ne a környezetet szennyezzék, károsítsák.” - tette hozzá Péterné Ferencz Renáta, a KETÉH Kft. telepvezetője.

A telepvezető kiemelte, az újrahasznosítás érdekében fontos, hogy az elektronikai eszközök bontatlan állapotban kerüljenek a telepre, különös tekintettel a veszélyes hulladékokra, mit a hűtő és fagyasztószekrények vagy tévék. Ezek megbontását egyébként jogszabály is tiltja.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó