+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 50 éves jubileumi gálára készülnek
2019. január 22. kedd 16:18 - Keszthely
50 éves jubileumi gálára készülnek
Az idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Nagyváthy Néptáncegyüttes. Egy nagyszabású gálaműsorral szeretnének ünnepelni májusban. Már szeptembertől elkezdték a műsort összeállítani,ami mostanra el is készült. Heti két alkalommal próbálnak,hogy a sikeres 50. évet sikeres műsorral ünnepelhessék a közönség örömére.

Hardi András több min t tíz éve vezeti a Nagyváthy Néptáncegyüttest. A jubileumi műsor táncait próbálva ad instrukciókat a táncosoknak az esti próbán.  Különleges előadásra készülnek. Nagy műsorra, amellyel nem csak az elődöknek,de az utókornak is meg tudják mutatni,hogy az autentikus,eredeti népzenével és néptáncokkal összeállított műsoruk nagy értéket képvisel a magyar népzene és néptánc kincseinek megőrzésével. Ötven évvel ezelőtt színpadra írt táncokat is láthat majd a közönség.

"A régi számok közül három táncot ajánlottunk ki a régi generációknak,hogy be tudjanak kapcsolódni. Ilyen a legelsőként bemutatott Mikepércsi csárdás amit Zoli bácsi hozott magával amikor idekerült. Aztán később került ,de nagyon sokat a mai napig színpadon tartjuk,sokan táncolták a Zempléni táncokat amit Tímár Sándor készített. Ez lesz a másik anyag,amit generációk táncoltak együtt. Illetve a harmadik tánc a Zoli bácsinak a Kalocsa vidéki táncai,amit már a fiatalabb."- mondta a tánckar vezetője.

Az  1969-ben alakult együttesbe kezdetekben  csak középiskolások táncoltak,mára azonban  aki szeretne az ott is táncol a Nagyváthy Néptáncegyüttesben. A közös táncolás, az éneklés élménye, a táborok és fellépések egy nagy közösséggé formálják a táncosokat.

"Testvéreim is ide jártak. Mondták,hogy nagyon jó. Nekem is megszerezték vele a kedvemet,Meg nagyon sok osztálytársam idejött,s m mondták,hogy nagyon jó a közösség."- emelte ki Varga János 14 éves táncos.

Az együttesben mindenki  aktívan részt vesz a jubileumi műsor előkészületeiben. A próbákon sincs lazítás. Az egységet mutatva új próba ruhákban gyakorolnak. Komolyan veszik a nagyszabású műsor bemutatását amire mindenkit visszavárnak. A Nagyváthy Néptánc Együttes alapítója Dr. Bertalan Zoltán elmondta:"Nagy izgalommal készülünk. Az 50 évben nagyon sok élményt szereztünk,Erre az alkalomra meghívjuk az idősebb táncosokat is,még azokat is akik az 170-es években voltak tagjai az együttesnek. Szeretnénk egy olyan gálaműsort kialakítani,ahol különböző generációk fognak szerepelni.Mert így fogják bemutatni azt az ötven évet."

Munka még sok van  idő azonban kevés . A Nagyváthy Néptáncegyüttes  május 18-án várja jubileumi bemutatójára a közönséget a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó