+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Diákolimpia a keszthelyi uszodában
2019. január 18. péntek 21:47 - Keszthely
Diákolimpia a keszthelyi uszodában
Először rendeztek diákolimpiát a keszthelyi Csik Ferenc Tanuszodában. A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett sorozat első állomásaként a keszthelyi és környékbeli iskolák fiatal úszói mérték össze tudásukat. Az úszásnemenkénti első három helyezett mehet tovább a nagykanizsai megyei fordulóra.

Több versenyszámban is indulhattak a diákok a Csik Ferenc Tanuszodában első ízben rendezett diákolimpián. Mell, hát, gyors és váltó egyaránt szerepelt a kiírásban. A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tanulója, Pálfi András a bátyjával együtt vett részt a versenyen: "Szeretek ide járni úszni. A tesóm is jár és nagyon jól úszunk mind a ketten. Két éve járunk mind a ketten. Azért jöttünk ide, mert anyukánk azt akarja, hogy erősek legyünk, meg ilyenek."

Erre a diákolimpiai megmérettetésre összesen ötvenen érkeztek; keszthelyi és a városkörnyéki iskolák tanulói vettek részt rajta. A tehetséges diákokat az intézmények pedagógusai válogatták. Nagykanizsán lesz a megyei forduló, március kilencedikén pedig az országos döntőt rendezik Győrben. A cél többek között az úszás megszerettetése a tanulók körében. Kiss István, a Gazdasági Ellátó Szervezet sportreferense így fogalmazott: "Könnyen elsajátítható mozgásforma [az úszás], ami rendkívül jól megterheli az alsó és a felső végtagokat, valamint a légzőszervrendszer a keringési szervrendszert, ezért népszerűsítjük minél szélesebb körben, hogy a gyerekek minél hamarabb sajátítják el."

További cél az, hogy minél több diák tanuljon meg úszni, ezzel az utánpótlás-nevelésre is hangsúlyt fektetnek. Egy-egy ilyen alkalommal az iskolák között kapcsolatok jönnek létre, a fiatalok sportbarátságokat alakítanak ki egymással. Az uszoda vezetője örömét fejezte ki amiatt, hogy egy ilyen rendezvénynek adhatott otthont az intézmény. "Először rendeztek diákolimpiát Keszthelyen itt a tanuszodában. Nagy örömünkre szolgált, hogy itt került megrendezésre az egyik területi verseny. Innen lehet egyenes ágon bekerülni Nagykanizsára, ahol bízunk benne, hogy nagyon sok keszthelyi fiatal fog bizonyosságot tenni az úszástudásáról. Bízunk benne, hogy egynél több aranyat hoznak el, és akár az országos nagy versenyekre is el tudnak jutni" - vélekedett Csendes Antal.

A legjobb teljesítményt nyújtó diákok mennek majd a nagykanizsai megyei fordulóra, amelyet a jövő héten rendeznek meg. 38 résztvevő ért el dobogós helyezést, ők képviselhetik Keszthelyt és környékét a megyei fordulón.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus