+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Segítik a kapcsolatépítést
2019. január 18. péntek 15:07 - Keszthely
Segítik a kapcsolatépítést
A társadalmi partnerképzést elősegítő tanfolyamot tartottak a Balaton Színházban. A keszthelyi Család és KarrierPONT szervezésében várták két napos tréningre a környékbeli civilszervezetek képviselőit és az önkénteseket. A program során érdekes feladatokkal és előadásokkal segítették elő az egyesületetek kapcsolatépítését. A CSAK várhatóan a jövőben többek között a munkaadóknak és a családosoknak is tartanak továbbképzéseket.

Egy elképzelt civilszervezet bemutatását készítik elő a Balaton Színházban tartott rendezvényen. A Család és KarrierPONT az intézményben szervezte meg a társadalmi partnerképzés tréningjét. A szervezők a két napos kurzussal az NGO-k és az önkéntes segítők kapcsolat-, illetve hálózatépítését szeretnék elősegíteni. A korábbi tapasztalatok szerint ezúttal is a környékbeli társadalmi egyesületek képviselői voltak jelen az ingyenes, kétszer 10 órás programon.

„Nagy örömmel jöttem, együtt dolgozom egy helyi alapítvánnyal, az Add meg a lehetőséget Alapítvánnyal és a Családok Helikonja rendezvényt minden évben rendezzük. De a célunk az, hogy bővüljön a kapcsolati háló és össze tudjuk fogni mindazokat a szervezeteket és egyéneket akik a családokkal foglalkoznak és abban bíztam, és azt is látom, hogy nagyon előnyös ez, azért, mert együtt vagyunk, akik  fogunk együtt dolgozni ebben a tevékenységben és jobban megismerjük egymás és kicsit tudatosabban fogjuk tudni építeni tovább ezt a programot.” - mondta el Hada Zsuzsanna.

A tanfolyamon az előadások mellett érdekes feladatokat is kaptak a résztvevők. A tevékenységet koordinálók szerint ezeknek célja, hogy megtanulják a megjelentek, kihez fordulhatnak, ha felmerül az életükben egy probléma. Többek között kiscsoportos foglalkozás keretében egy segítséget nyújtó szervezet plakátját készítették el, melyen a főbb tevékenységi köröket és hívószavakat kellett feltűntetniük a jelenlévőknek.

„Most ez a mai nap úgy veszem észre, hogy kicsit könnyebb neki, hogy szabadabbra vannak engedve. A tegnapi nap egy kicsit nehezebb volt, a száraz elmélet. A múltkori tréningen résztvevőknél hatalmas érzelmek szabadultak fel és hatalmas összeütközések és barátságok is szövődtek. Viszont nagyon tanulságos volt a generációk különböző nézőpontját látni, hogy hogy gondolkodnak egy nyugdíj előtt járók, és hogy gondolkoznak a pályakezdő fiatal huszonévesek. Rendkívül tanulságos és úgy veszem észre, hogy élvezik.” - osztotta meg tapasztalatait Németh Mónika.

Hasonló tréninget korábban is rendezett már a keszthelyi szervezet. Az akkori sikeres oktatásnak köszönhetően folyamatosan tervezik a jövőbeni továbbképzéseket is. A következőt várhatóan február 4-én indítják.

„Egy munkaerőpiaci reintegrációs képzés, amire szintén bárki jelentkezhet 18 és 65 év között, de nem csak keszthelyiek, hanem Keszthely környékén lakók is. Annak egy kicsit más a témája, de leginkább az a fő téma, hogy akik szeretnének a munkába visszaállni, milyen plusz technikákkal tudjuk őket ezzel segíteni.” - ismertette dr. Gábor Hajnalka a Család és KarrierPONT szakmai vezetője.

A szakember hozzátette, hamarosan a munkaadók számára is indul egy 20 órás tanfolyam, de már szervezés alatt van a munka és család összehangolása című képzés is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó