+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fókuszban a fürdőzők - jelentős fejlesztések a keszthelyi strandokon
2018. május 11. péntek 10:41 - Keszthely
Fókuszban a fürdőzők - jelentős fejlesztések a keszthelyi strandokon
Az idei szezonban sem változnak a jegyárak a keszthelyi strandokon. Ez már évek óta jellemző tendencia; sőt, az elmúlt években inkább csökkent a fizetendő díj. Ezzel szemben viszont minden évben jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a fürdőhelyeken. A strandolók kiszolgálása mellett a jövőben a horgászturizmusra is nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni. A hivatalos nyitásig minden strand ingyenesen látogatható.

Ez az egyike annak a három “horgászállásnak”, amiket a Helikon strandon állítottak fel. Az épületeket úgy alakították ki, hogy a nyári szezonban a fürdőzők is használni tudják. Az ide látogatók kényelmét szolgálják majd a napvitorlák, ezeket a szezon kezdetére állítják majd fel. Az illemhelyiségek, a büfék jelenleg még nem üzemelnek, a hivatalos megnyitást követően lesznek ezek elérhetőek. Új zuhanyzókat is kialakítottak a Helikon strandon, valamint fákat is ültettek. A belépődíj ötszáz forint marad.

"Családbarát öltözőket alakítottunk ki. Nagy panasz volt mindig, hogy ezek az öltözőhengerek egy testesebb ember esetében nem alkalmasak, valamint a gyereket nehéz benne öltöztetni - egy szülő és a gyermek már nehezen fér el. Ezért most tágas, zárható öltözőket alakítottunk ki. A Helikon strandon újdonságként még a wifi szolgáltatást szeretnénk bevezetni ebben az évben, valamint fedett kerékpártároló is készül, hogy a drágább kerékpárokat ott biztonságban el lehessen helyezni." - tájékoztatott Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft.  fürdőüzemeltetési részlegvezetője. 

Keszthely legnagyobb befogadóképességű Balaton parti fürdőhelye a Városi strand. A strandrekonstrukciós pályázatból megvalósuló fejlesztések egyik eredménye már a bejáratnál tetten érhető lesz: új beléptetőrendszert alakítanak ki. Megújítják a wifi rendszert is, ami több csatlakozásra lesz képes. Itt is lesznek napvitorlák a lidósított részen, valamint új strandlépcsőket is telepítenek a vízbe.

"A Városi strand kisebb beruházást kapott ebben az évben, ugyanis várjuk a nagy TOP-os pályázatot. Mellette folyik egy GINOP-os pályázatnak az előkészítése, amit a kajak kenu szövetséggel egy szezonhosszabbító szolgáltatásra kívánunk igénybe venni. A belépő árak nem változtak. Két évvel ezelőtt volt itt egy csökkentés. Itt igaz, 800 Ft-os egy teljes áru jegy, de azért, mivel nagyobb strand is és több szolgáltatást tudunk nyújtani, mint például a Balaton alakú medence ingyenes használata. Ezért van ez a kicsit nagyobb ár." - magyarázta a fürdőüzemeltetési részlegvezető.

A Libás strandon is várják a vendégeket. A bátrabbak már a vízbe is bemerészkedtek. A hivatalos nyitás után itt ötszáz forint lesz a belépő. A strandrekonstrukciós pályázatból ez a fürdő részesült a legnagyobb támogatásban a városban. Közel ötvenmillió forintot fordítottak fejlesztésre. Mint a másik kettő helyen, itt is lesznek majd napvitorlák. Új lépcsőket kapott ez a strand is, valamint a wifi itt is bővítve lett. A szabványoknak megfelelően négy zuhanyzó, nyolc öltözőkabin van ebben az újonnan épített helyiségben.

Csendes Antal: "Kapott egy új öltözőkomplexumot, amiben hideg-melegvizes zuhanyzók vannak; napelemes elektromos rendszerrel van táplálva. Egy férfi és egy nő illemhely található benne, valamint öltözőkabinok és egy mozgássérült WC. Ezen kívül itt is napvitorlák kerülnek kihelyezésre a lidósított rész felett. Nagy családi öltözők kerültek kialakításra és két horgászállás."

A fejlesztésekhez tavaly a keszthelyi strandok a Magyar Turisztikai Ügynökség által biztosított 1,8 milliárd forintos forrásból százhét millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. A Helikon strandot június nyolcadikán, a Városi és Libás strandokat pünkösd hétvégéjén tervezik megnyitni. Addig a fürdőhelyek szabadstrandként üzemelnek. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus