+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Másfél évtizede Gyenesdiás turizmusáért
2018. május 14. hétfő 15:22 - Gyenesdiás
Másfél évtizede Gyenesdiás turizmusáért
15 éve dolgozik a település turizmusáért a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. A szervezet a Darnay Pince és rendezvénypajtában tartotta születésnapi ünnepségét, ahol jelen voltak az alapító tagok is. A rendezvényen felelevenítették az elmúlt másfél évtized mérföldköveit, és szó esett a jövőbeni tervekről is.

15 évvel ezelőtt, az országban elsőként jött létre Gyenesdiáson egy olyan szervezeti egység, ahol a felelősség és a döntéshozatal a turizmus tényleges szereplőinek kezébe került. Ez a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, amely 2003 májusában 100 fős taglétszámmal alakult meg. A szervezet elsődleges feladata a településszintű marketing és reklámmunka végzése.

Az egyesület születésnapi ünnepségén Szalóky Jenő tiszteletbeli elnök emlékezett meg az elmúlt 15 évről.

„Ez az egyesület 15 évvel ezelőtt több mint 100 taggal elindult, 97 taggal elindult, és megélte ezt a 15 évet, és eredményesnek mondhatja a tevékenységét, és ha nem lenne, akkor már hiánya lenne. A helyi közéletnek egy olyan produktuma, amire azt mondhatjuk, hogy helyben a közjót ezen a szervezeti kereten keresztül így tudjuk megteremteni, illetve hozzájárulni az egészhez.” - mondta az egyesület alapítója.

A turisztikai egyesület nagy hangsúlyt fektet az intenzív online és offline marketingtevékenységre. Az évek során számtalan kiadvánnyal segítik a vendégek tájékozódását, nem csak Gyenesdiás, hanem a környékbeli települések tekintetében is. Az egyesület szoros kapcsolatot ápol az önkormányzattal is, és jelentős szerepet tölt be a település életében.

„Gyenesdiás önkormányzata számára nagyon fontosak a településen működő civil szervezetek, nagyon büszkék vagyunk rájuk. A mai napon a 15 éves születésnapját ünneplő turisztikai egyesületre vagyunk nagyon büszkék. Nagyon örülünk annak a munkának, amit itt ők az elmúlt időszakban végeztek, úgyhogy csak gratulálni tudok a tagságnak és az elnökségnek ehhez a 15 évhez. Gyenesdiás számára nagyon fontos, meghatározó a sikeres turizmus. Mindig reménykedve várjuk, hogy jó idő lesz, sok vendégünk lesz, és ők meg elégedetten távoznak a településről.” - emelte ki Góth Imre, Gyenesdiás alpolgármestere.

A Darnay Pince és rendezvénypajtában tartott ünnepségen a jelenlegi elnökség köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt másfél évtizedben rendszeresen segítették az egyesület munkáját és rendezvényeit. A szervezet jelenlegi elnöke, Somogyi Zoltán „Max” a jövőt illetően is beszámolt a megjelenteknek.

„Mindenképpen szeretném megtartani azt az örökséget, amit kaptunk, és ennek az egyesületnek nem szabad lefele mennie, hanem csak fölfele. Vannak terveink, bemutattunk egy helyi termelői kosarat, egy táskát, amit ajándékcsomagnak szánunk, azzal is szeretnénk foglalkozni. Szeretnénk egy kicsit még jobban belemerülni a marketingbe, egy kicsit azon erősíteni. nagyon sok feladatunk van idén, van még születésnapunk, vannak különböző eseményeink.” - tájékoztatott az egyesület elnöke.

Az ünnepség fénypontjaként egy száz szeletes tortával köszöntötték az egyesületet és a megjelent tagokat is. A tortát a szervezet két ötletadó és alapító tagja, Szalóky Jenő és Semsei Sándor közösen szelte fel.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                   

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár