+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitotta kapuit a NépmesePont
2018. május 29. kedd 15:36 - Keszthely
Megnyitotta kapuit a NépmesePont
Az országban elsőként Keszthelyen nyitotta meg kapuit a NépmesePont. A Goldmark Károly Művelődési Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert közel 80 millió forintot, ebből valósították meg a város új közösségi terét. A NépmesePont célja a magyar mesekincs népszerűsítése és a gyermekek kompetenciafejlesztése.

A legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenkinek kínál szórakozási lehetőséget a szombaton megnyílt NépmesePont. A Goldmark Károly Művelődési Központ különtermeiben Az égig érő fa meséje elevenedik meg, de varázstükrök, Óperenciás tenger és számos más izgalom is várja a gyerekeket.

„Ott az a barlang, az ilyen ijesztő és a gyerekeket így megijeszti, de semmi gond, ne féljenek, mert nincsen ott semmi veszélyes, csak fal meg ilyenek.” - mondta Szűcs Lili Zsófia.

Az új közösségi tér megnyitóján elhangzott, a NépmesePont nagyon fontos szerepet tölt be a város életében a jövőben. A tervek szerint óvodai és iskolai csoportoknak is kínál változatos programokat, de állandó nyitva tartással várja a családokat is. A projekt során fontos célkitűzés volt a Balaton megjelenítése is.

„Nagyon fontos az, hogy amikor elterveztük tavaly február-márciusban azt, hogy beadjuk ezt a pályázatot, akkor elsődlegesen az volt a célunk, hogy a Balaton mindenképpen jelenjen meg ebben a térben. A balatoni mondák, mert a Balatonról nagyon kevés népmesét tudunk eljátszani a gyerekekkel vagy megismertetni, viszont vannak gyönyörű mondáink. Ezeket a mondákat ugyanúgy el tudjuk játszani ebben a térben.” - tájékoztatott a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója. Csengei Ágota.

A NépmesePontban két állandó munkatárs is dolgozni fog azért, hogy az ide érkező gyerekek és felnőttek is jól érezzék magukat. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke kiemelte, cél, hogy a mesepont kiemelt szerepet játsszon a családok életében a jövőben.

„Az én nagy vágyam az, hogy a NépmesePont az a hely legyen, mint ma nagyon sok gyorsétterem tud lenni, hogy a születésnapi zsúrokat vagy a kis köszöntőket, azokat ide hozzák, ide jöjjenek a gyerekek játszani, éljék meg azt, amit mi meg tudtunk élni néhány évtizeddel ezelőtt gyerekkorunkban, és amit merünk megint magunkénak vallani.” - tette hozzá az elnök.

A megnyitó alkalmából a sétálóutcát is birtokba vehették a gyerekek. A szervezők, koncertekkel, interaktív előadásokkal és kézműves sarokkal várták a kicsiket. A rendezvényre Mátyás király is ellátogatott az apróságok nagy örömére.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó