+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitotta kapuit a NépmesePont
2018. május 29. kedd 15:36 - Keszthely
Megnyitotta kapuit a NépmesePont
Az országban elsőként Keszthelyen nyitotta meg kapuit a NépmesePont. A Goldmark Károly Művelődési Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert közel 80 millió forintot, ebből valósították meg a város új közösségi terét. A NépmesePont célja a magyar mesekincs népszerűsítése és a gyermekek kompetenciafejlesztése.

A legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenkinek kínál szórakozási lehetőséget a szombaton megnyílt NépmesePont. A Goldmark Károly Művelődési Központ különtermeiben Az égig érő fa meséje elevenedik meg, de varázstükrök, Óperenciás tenger és számos más izgalom is várja a gyerekeket.

„Ott az a barlang, az ilyen ijesztő és a gyerekeket így megijeszti, de semmi gond, ne féljenek, mert nincsen ott semmi veszélyes, csak fal meg ilyenek.” - mondta Szűcs Lili Zsófia.

Az új közösségi tér megnyitóján elhangzott, a NépmesePont nagyon fontos szerepet tölt be a város életében a jövőben. A tervek szerint óvodai és iskolai csoportoknak is kínál változatos programokat, de állandó nyitva tartással várja a családokat is. A projekt során fontos célkitűzés volt a Balaton megjelenítése is.

„Nagyon fontos az, hogy amikor elterveztük tavaly február-márciusban azt, hogy beadjuk ezt a pályázatot, akkor elsődlegesen az volt a célunk, hogy a Balaton mindenképpen jelenjen meg ebben a térben. A balatoni mondák, mert a Balatonról nagyon kevés népmesét tudunk eljátszani a gyerekekkel vagy megismertetni, viszont vannak gyönyörű mondáink. Ezeket a mondákat ugyanúgy el tudjuk játszani ebben a térben.” - tájékoztatott a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója. Csengei Ágota.

A NépmesePontban két állandó munkatárs is dolgozni fog azért, hogy az ide érkező gyerekek és felnőttek is jól érezzék magukat. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke kiemelte, cél, hogy a mesepont kiemelt szerepet játsszon a családok életében a jövőben.

„Az én nagy vágyam az, hogy a NépmesePont az a hely legyen, mint ma nagyon sok gyorsétterem tud lenni, hogy a születésnapi zsúrokat vagy a kis köszöntőket, azokat ide hozzák, ide jöjjenek a gyerekek játszani, éljék meg azt, amit mi meg tudtunk élni néhány évtizeddel ezelőtt gyerekkorunkban, és amit merünk megint magunkénak vallani.” - tette hozzá az elnök.

A megnyitó alkalmából a sétálóutcát is birtokba vehették a gyerekek. A szervezők, koncertekkel, interaktív előadásokkal és kézműves sarokkal várták a kicsiket. A rendezvényre Mátyás király is ellátogatott az apróságok nagy örömére.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár