+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 310 díjat adtak át a legjobb tanulmányi versenyzőknek
2018. június 1. péntek 16:57 - Keszthely
310 díjat adtak át a legjobb tanulmányi versenyzőknek
Ünnepélyes keretek között vehették át díjukat azok a zalai diákok, akik a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett tanulmányi versenyen értek el első, második, illetve harmadik helyezést. A hagyományos rendezvénynek ezúttal Keszthely adott otthont.

Több mint 310 díjat adtak át az ünnepségen. 16 országos és 11 megyei versenyt szervezett a 2017/2018-as tanévben a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ. A keszthelyi Sipos Szonja Panna az országos angol nyelvi versenyen szerzett második helyezést.  

„Óvodás korom óta tanulom, nagyon közel áll hozzám a versenyzés. Szeretek versenyezni, szeretem tudni, hogy hol állok ebben az egészben és érdekes látni, hogy mennyi embert érdekel az angol nyelv ennyire” - nyilatkozta Sipos Szonja Panna. 

A keszthelyi általános és középiskolákból összesen 44 tanuló versenyeredményét ismerték el. A megyei helyezettek között mintegy 15 tanuló 2 verseny esetében is dobogós helyezést ért el. Az ünnepségen a tanulmányi versenyek jelentőségéről beszélt a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. Pácsonyi Imre hangsúlyozta, hogy aki ma egy tanulmányi versenyen vesz részt, az utána egy érettségin, egy felvételin, vagy egy szigorlaton fog számot adni tudásáról. 

„Nagyon fontos az, hogy az iskolák versenyeken, a tanulók megmérettetéseken vegyenek részt és így adjanak számot tudásukról” - mondta a megyegyűlés alelnöke. 

A több éves múltra visszatekintő ünnepségnek először volt házigazdája Keszthely. A város polgármestere elmondta, büszke arra, hogy ilyen rangos eseményt rendeznek a településen. Ruzsics Ferenc kiemelte az élethosszig tartó tanulás jelentőségét: 

„Azt a tudást, amit megszereztetek, azt át is tudjátok adni és én azt kívánom nektek, hogy ez maradjon mindig így, hiszen a mai világ az örökkévaló tanulásról szól, az állandó tanulásról. Ebből egyikünk sem lóghat ki, különben lemaradunk és ezt senki nem kívánja.”

Követendő az a siker, az az eredményesség amit a tanulók elértek – emelte ki beszédében a versenyeket szervező Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ  főosztályvezetője. Tóth Ferenc rámutatott: példaértékű az, amit elértek a zalai diákok. 

„Követendő a kíváncsiságotok, amely a kötelezőkön túli ismeretekre is kiterjed, követendő a kitartásotok, többszöri újrapróbálkozásaitok, akkor is ha már-már lehetetlennek tűnnek a feladatmegoldások, követendő az az alázat, amellyel a tudós, kutató, felfedező, irodalmár, zenész - sorolhatnám még – elődeitek elért eredményeihez visszanyúltok és az ő felhalmozott tudásukra építkezve továbbléptek azokon” - mondta el Tóth Ferenc. 

Az ünnepségen a Festetics György Zeneiskola diákjai mellett a Vajda János Gimnázium és a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola tanulói adtak műsort.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus