+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vetélkedtek a vadászok
2018. június 14. csütörtök 15:59 - Gyenesdiás
Vetélkedtek a vadászok
Gyakorlati és elméleti tudásukról is számot adtak a hivatásos vadászok szerdán. A gyenesdiási lőtéren Zala megye mellett a Veszprém megyeiek is képviseltették magukat. A kisgolyós és a koronglövészet mellett a trófeabecslésben, növény- és vadfaj valamint állathangok felismerésében is helyt kellett állniuk a szakembereknek.

A versenybírók számos jótanáccsal is ellátták az indulókat a verseny során. A hivatásos vadászok Zala megyei versenyén a kisgolyós lövészetben is bizonyítaniuk kellett tudásukat a résztvevőknek. A megmérettetésen a megyében vadászatra jogosultak alkalmazásában álló, főfoglalkozású hivatásos vadászok vehettek részt.

„Igazából én már kiskorom óta vadászom, édesapámtól örököltem ezt az egész dolgot. Szerintem nagyon jó ez a verseny azért is, mert részben azért új dolgokkal is megismerkedünk, illetve továbbképzésnek is fel lehet fogni. Sok kollégával találkozom, akikkel el lehet jól beszélgetni a vadászatról illetve a mostani dolgokról. Szerintem ez egy jó kis kihívás is.” - mondta Horváth Róbert, a Bakonyerdő Zrt. hivatásos vadásza.

A versenynek a BEFAG lőtér adott otthont, ahol a vadászok a koronglövészet terén is bizonyíthatták a tudásukat. A versenyzőknek 20 korongot kellett eltalálniuk, ezzel maximum 100 pontot szerezhettek. A hivatásos vadászok Zala megyei versenye elősegíti a résztvevők szakmai tevékenységének magasabb szintű gyakorlását, ezzel együtt pedig biztosítja a hivatásos vadászok részére kötelezően előírt szakmai továbbképzést is.

„Ez egy továbbképzési forma, ahol megmérettetik az aktuális szakmai tudásuk, ez a lőkészségtől kezdve a trófeafelismerésig, hangfelismerésig, csapdaismeretekig, stb., stb. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy egymással találkozzanak ezek a kollégák, egy kicsit épüljenek, megismerjék a másiknak a problémáit. Ezen túlmenően azért is szükség van rá, mert rendeznek ilyen országos versenyt is, és ki kell választanunk, hogy ki a legjobb a megyében.” - tájékoztatott Dr. Nádor László, a Zala Megyei Vadászkamara elnöke.

A szakemberek szerint a versenyzők jó teljesítményt nyújtottak, de a Zala megyei vadászok országos viszonylatban is előkelő helyen állnak. A szerdai verseny díjátadójára augusztus 25-én a Zala Megyei Vadászati Évadnyitó ünnepségen kerül majd sor.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó