+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Irodalmi elismerés Túri Török Tibornak
2018. június 15. péntek 10:09 - Keszthely
Irodalmi elismerés Túri Török Tibornak
Túri Török Tibort a belvárosi múzeumok tulajdonosaként és szépmívesként jól ismerik. Azonban kevesen tudják róla,hogy kedvelt időtöltése az írás is. Az 1970-es évek végétől kisebb-nagyobb megszakításokkal jelentek meg írásai, novellás kötetei. Június 8-án irodalmi különdíjban részesült egyik novellája. Túri Török Tibor a díjat Budapesten vehette át. A díj átvételével egy időben egy másik műve antológiában jelent meg.

Túri Török Tibor egy családregények című novella pályázatra beküldött írásáért vehetett át irodalmi  különdíjat az országház  vadásztermében tartott ünnepségen. Az élet adta történet megírását egy a 20. századot végigélt néni, Ilka néni személye ihlette. Ilka nénié aki generációkat nevelt fel és 100 évesen halt meg. Ilka néni, aki Török Tibor családjába beivódott, akinek személye, kitörölhetetlen a családi "albumból".

Az Aposztróf kiadó 2018-as irodalmi pályázatának legjobb műveit tartalmazó  Szó-kincs antológiájában is megjelent egy írása a keszthelyi írónak. Puskás Sándorról, a tűzoltóról írt. Túri Török Tibor így emlékszik az ő személyére.

"Nagy ikonja volt Keszthelynek a tűzoltó Sanyi bácsi. Alakja jelképezte az elmúlást. Az öregnek  az alakja, a  nap mint nap való látványa, aki nyugdíjas tűzoltó volt, nem hiányzott a Sétáló utcáról. Olyan időtlenség volt számomra, hogy ezek az emberek élnek és vannak sose halnak! Ezt így éreztem, s nap mint nap megyek a Bercsényi utcába és látom a kis öregnek a házát, kapuját, kilincsét amit fogott akkoriba és már se ház, se kilincs, de a személye elevenen él az emberekben."

Túri Török Tibor nem hagyja abba az írást, vallja, hogy a régmúlt emlékei, a jelen gondolatai mindig utat mutathatnak a jövőnek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó