+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitotta kapuit a Bűnmegelőzési Iroda
2018. július 2. hétfő 16:50 - Keszthely
Megnyitotta kapuit a Bűnmegelőzési Iroda
Megnyitotta kapuit a Balaton - parton a Bűnmegelőzési Iroda.Július 2. és augusztus 19. között segítik a rendőrség munkáját az idegenforgalmi szezonban a középiskolások.”Szükség van a közbiztonság minden szegmensében erősítésre”- mondta az ünnepélyes megnyitón Horváth István kapitányságvezető.

Ruzsics Ferenc polgármester  köszöntötte a résztvevőket és nyitotta meg a  Bűnmegelőzési Irodát az Energia téren. A megnyitó ünnepségen a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, Szabó Károly gondolataiban kiemelte, hogy nagy jelentőségű a rendészeti  képzés szempontjából, hogy a középiskolások önkéntes munkát is vállalnak a bűnmegelőzés területén. Az iroda a rendőrség közreműködésével és az önkormányzat támogatásával 15 éve kezdte meg működését.

"A korábbi évek nagyon sikeres tapasztalatai alapján építettük fel egyrészt azt a 3-4 napos programot amelyben felkészítettük őket, a Keszthelyre látogatók már meg is szokták,hogy ezek a gyerekek információval szolgálnak nekik segítségül, útbaigazítással. Alapvetően a bűnmegelőzési tevékenység alapvetően egyfajta olyan járőrtevékenységet jelent amelyben ők felismerhetik azokat a bűnalkalmakat amelyeket alkalmi tolvajok, alkalmi bűnelkövetők kihasználhatnak. Nyitott autókat. Minden évben jó pár nyitott autót fedeznek fel, akkor a rendőrség előkeríti a tulajt"- mondta Dr. Horváth István kapitányságvezető.

A fiatalok  a városba, Balaton-partra,  strandra érkezők biztonságát, nyugalmát segítik. A kiemelt városrészeken kerékpáros jelenlétükkel is növelik a biztonságot. Munkájuk eredményeként visszaszorultak Keszthelyen a strandi lopások, az autófeltörések. Rendőri irányítással dolgoznak. Szórólapokat osztanak, figyelnek a parkolókra, bevásáró centrumok parkolóira, a kiemelt területeken felhívják a figyelmet a veszélyekre és segítenek a turistáknak az eligazodásban is. Hét héten át, augusztus 19-ig segítik a rendőrség munkáját.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár