+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Programkavalkád a hétvégére Keszthelyen
2013. június 20. csütörtök 11:39 - Keszthely
Programkavalkád a hétvégére Keszthelyen
Június 20. és 23. között több színvonalas rendezvényt kínál Keszthely a vendégeknek és a lakosságnak egyaránt a város különböző helyszínein.

Keszthely az elmúlt évek során bebizonyította már, hogy nem csak nappal, de éjjel is a Kultúra Magyar Városa – a Múzeumok Éjszakája programsorozat a Helikon Kastélymúzeum csatlakozása óta több ezer érdeklődőt vonz a város kiállítóhelyeire. Idén tizenkét helyszínen kínálnak érdekes programokat, különleges tárlatvezetést, családi időtöltést, kézműves foglalkozást, különböző koncerteket és bemutatókat a keszthelyi múzeumok június 22-én. A Balaton Színház a svéd kultúrából ad ízelítőt az érdeklődőknek kiállítással, ételkóstolóval és táncházzal. A megszokottak szerint a helyszínek között a Dottó városnéző kisvonat ingyen szállítja a karszalaggal rendelkezőket.

A belvárosban „A bor összehoz Keszthelyen” elnevezésű háromnapos rendezvényre várják a borok szerelmeseit a hétvégén. A péntek délután induló, a történelmi borvidékek találkozását ígérő programon huszonkét neves magyar borház kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők a keszthelyi sétálóutcán. A zenés kísérőprogramok mellett a belvárosi kereskedők meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket.

Június 20-án, csütörtökön veszi kezdetét a Balatoni Nyári Halfesztivál a keszthelyi Balaton-parton. A szervezők a háromállomásos fesztiválsorozattal ösztönözni szeretnék a hazai halfogyasztást, erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában, valamint felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a Balaton tisztaságára. A kóstolási lehetőség mellett az ételek és italok el is készíthetők a vasárnapig tartó rendezvényen. A jellegzetes magyar halételek mellett megtalálhatóak lesznek a vendégország, Oroszország gasztronómiai különlegességei, elsősorban a kaviár. A négynapos programon bemutatkoznak a hazai bor- és pálinkaházak, lesz halászléfőző verseny, gasztrojazz, főzőbemutatók, kalandpark és gyermek horgászverseny, esténként pedig jó hangulatú koncertek várják a vendégeket, többek között fellép Janicsák Veca és Wolf Kati is.

Nemcsak a kulturális programok, a gasztronómia és a könnyűzene, de a kórusének kedvelői is jól teszik, ha ellátogatnak Keszthelyre a hétvégén. Június 21-22-én csaknem harminc amatőr egyházi és világi kórus találkozik, és teszi a dal fővárosává Keszthelyt. Egy 1910-es rendezvény hagyományát felelevenítve pont 100 évvel később, 2010-ben rendezték meg újra a Keszthelyi Dalünnepet, mely azóta is része a város programkínálatának. Péntek este fáklyás felvonulás indul a Fő térről a Balaton-partra, és 800 tagú összkar közös éneke csendül fel. Kórusok bemutatkozása, szabadtéri stafétaéneklések és kórushangversenyek színesítik a több helyszínen zajló programot.

A széles kínálatból mindenki megtalálhatja a neki tetsző szórakozási lehetőséget, és várhatóan végre az időjárás is kedvez a rendezvényeknek.

Forrás: keszthely.hu

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár