+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét kerekeztek a vesebetegek
2018. július 11. szerda 13:01 - Keszthely
Ismét kerekeztek a vesebetegek
Egy rövid pihenőre Keszthelyen is megálltak azok a vesebetegek akik körbetekerték négy nap alatt a Balatont. "Példát mutatnak azzal, hogy nem adják fel a mindennapi életüket.” – mondta a város polgármestere, aki vasárnap köszöntötte a 85 fős túrázó csapatot a Fő téren.

Balatonberény felől érkezett a népes csapat kerékpárral Keszthelyre. Négy napos kerékpáros túrán vettek részt. Nem titkolt szándékkal vágtak neki a Balaton körüli túrának, megmutatták, hogy dialízissel is lehet teljes életet élni. A 85 fős csapatból 18-an vesebetegek voltak. A túrázókat a várpos polgármestere Ruzsics Ferenc fogadta a Fő téren.

"Immár 7. alkalommal kerülik meg a Balatont a vesebetegek, olyanok akik dialízisre szorulnak vagy már transzplantáción is átestek, s ez nagy öröm számomra, hogy ilyen lelkes, kitartó csapatot fogadhatok itt a Balaton fővárosában. S minden évben igyekszem velük találkozni, teljes emberként kívánnak ők élni és ez nekünk akiknek az egészségünket teljes mértékben vagy szinte teljes mértékben bírhatjuk példát mutatnak."- mondta Ruzsics Ferenc.

A Városháza előtt készült egy közös fotó, majd újra kerékpárt ragadtak a túrázók és elindultak a Keszthelyi Kórház területén lévő Dialízis Központba, ahol egy jó ebéd mellett tartottak pihenőt. Nővérek és orvosok kísérték betegeiket a nagy túrán. Mindannyian segíteni szeretnének kezeléseken kívül is betegeknek.

"Ezek a betegek vagy dializáltak vagy súlyos veseelégtelenséggel küzdenek vagy adott esetben transzplantáltak, ők nagyon gyakran szociálisan is a perifériára sodródtak. Nagyon gyakran elvesztik a munkahelyüket, nagyon gyakori az otthoni problémájuk. Tehát őnekik egy mozgás, egy kulturált mozgás ill. egy ilyen típusú mozgás is ami egyben nyaralás is, őnekik nem áll rendelkezésre. Tehát a mozgatórugója az volt, hogy megfelelő kontrollált körülmények között mozoghassanak."- nyilatkozta a túrát elindító és évek óta szervező nefrológus főorvos, Dr. Sneider Károly.

A résztvevők minden évben a  210  km-es táv megtételével a prevencióra, a szűrések fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó