+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Veszélyes kereszteződés
2013. augusztus 31. szombat 08:50 - Keszthely
Veszélyes kereszteződés
Egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy elkészült a Keszthely északi elkerülő út három és fél kilométer hosszú szakasza. Ezt az újonnan átadott új utat több régi út is keresztezi - egy kivételével mindegyik elágazást körforgalmi megoldással oldották meg. Utóbbiakban balesetmentesen zajlik a forgalom, ám abban az egy kereszteződésben, amit hagyományos módon, jelzőtáblával szabályoznak, már tizenkét koccanás történt.

A Keszthelyt északról elkerülő új és a Keszthely - Cserszegtomaj közötti, régi Rezi út kereszteződése sok autós szerint sem a legbiztonságosabb. Egy arra közlekedő szerint szinte naponta vannak itt koccanások. Cserszegtomaj polgármestere, Bartha Gábor tizenkét balesetről tud.

A szerencsétlenségekben szerencse, hogy súlyos személyi sérülés mindeddig nem történt.
Gőczéné Tóth Gabriella, a keszthelyi kórház sürgősségi osztályának vezető szakápolója is csak két olyan esetről tud, ami miatt ugyan kórházi ellátásra volt szükség, de azok nem voltak súlyosak. Annak megakadályozása érdekében, hogy ebben a kereszteződésben súlyos baleset legyen, tenni kell valamit. Úgy látszik, kevés a táblaerdő, ami az autóst a Rezi úton fogadja a csomópont felé közeledve.
Ha a rendőrség úgy véli, szükséges beavatkozni, megteszik a szükséges lépéseket.

Pálinkás Mihály törzsszászlós, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának megbízott helyettese azt tanácsolja az autósoknak: soha, sehol ne vezessenek megszokásból, mivel a balesetek zömét ebben a kereszteződésben is ez idézheti elő.
Jó hír, hogy Cserszegtomaj polgármestere arról is be tudott számolni: a megoldás közel van. A település testülete határozatot is hozott arról, hogy a balesetveszélyt minimalizálni kell.

A kereszteződés geometriai elhelyezkedésére, a balesetekre hivatkozva Manninger Jenő országgyűlési képviselő is lépett már. A tervek szerint első lépésként 60 km/h-ra csökkentenék ebben a kereszteződésben a védett útvonalon közlekedők sebességét. Mindenki bízik abban, hogy később sikerül majd elérni, hogy ide is körforgalmat építsenek.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus