+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Veszélyes kereszteződés
2013. augusztus 31. szombat 08:50 - Keszthely
Veszélyes kereszteződés
Egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy elkészült a Keszthely északi elkerülő út három és fél kilométer hosszú szakasza. Ezt az újonnan átadott új utat több régi út is keresztezi - egy kivételével mindegyik elágazást körforgalmi megoldással oldották meg. Utóbbiakban balesetmentesen zajlik a forgalom, ám abban az egy kereszteződésben, amit hagyományos módon, jelzőtáblával szabályoznak, már tizenkét koccanás történt.

A Keszthelyt északról elkerülő új és a Keszthely - Cserszegtomaj közötti, régi Rezi út kereszteződése sok autós szerint sem a legbiztonságosabb. Egy arra közlekedő szerint szinte naponta vannak itt koccanások. Cserszegtomaj polgármestere, Bartha Gábor tizenkét balesetről tud.

A szerencsétlenségekben szerencse, hogy súlyos személyi sérülés mindeddig nem történt.
Gőczéné Tóth Gabriella, a keszthelyi kórház sürgősségi osztályának vezető szakápolója is csak két olyan esetről tud, ami miatt ugyan kórházi ellátásra volt szükség, de azok nem voltak súlyosak. Annak megakadályozása érdekében, hogy ebben a kereszteződésben súlyos baleset legyen, tenni kell valamit. Úgy látszik, kevés a táblaerdő, ami az autóst a Rezi úton fogadja a csomópont felé közeledve.
Ha a rendőrség úgy véli, szükséges beavatkozni, megteszik a szükséges lépéseket.

Pálinkás Mihály törzsszászlós, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának megbízott helyettese azt tanácsolja az autósoknak: soha, sehol ne vezessenek megszokásból, mivel a balesetek zömét ebben a kereszteződésben is ez idézheti elő.
Jó hír, hogy Cserszegtomaj polgármestere arról is be tudott számolni: a megoldás közel van. A település testülete határozatot is hozott arról, hogy a balesetveszélyt minimalizálni kell.

A kereszteződés geometriai elhelyezkedésére, a balesetekre hivatkozva Manninger Jenő országgyűlési képviselő is lépett már. A tervek szerint első lépésként 60 km/h-ra csökkentenék ebben a kereszteződésben a védett útvonalon közlekedők sebességét. Mindenki bízik abban, hogy később sikerül majd elérni, hogy ide is körforgalmat építsenek.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár