+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elektronikus építési napló
2013. szeptember 29. vasárnap 11:04 - Belföld
Elektronikus építési napló
Október elsejétől bevezetik az építőiparban az elektronikus építési naplót. A változások bevezetésekor szokásos türelmi idővel indul az ellenőrzés. Haladék nincs, de egy darabig nem lépnek fel szigorúan az építési napló elektronikus vezetése kapcsán. Ennek ellenére érdemes jól felkészülni - ebben segít a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Az elektronikus napló az eddig használt papír alapút hivatott kiváltani. A használatához nem kell telepített szoftver, az adatbázishoz webfelületen keresztül, a csak www előtaggal működő e-epites.hu weboldalon lehet hozzáférni, ahol először természetesen regisztrálni kell. A szakma vegyes fogadtatással várja a bevezetést.

Konzultációs lehetőséggel egybekötött tájékoztató előadást szerveztek az elektronikus építési napló alkalmazásáról a keszthelyi színházban, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Mérnöki Kamara és a Zala Megyei Építészkamara képviselőivel közösen. Az érdeklődésre jellemző, hogy az eredetileg a kisebb Básti terembe tervezett rendezvényt a jelentkezők száma miatt végül a nagyobb Simándy terembe helyezték át. A szakemberek itt ismerkedhettek meg az építési folyamatot követő új rendszerrel.

Lengl Zoltán hozzátette: a rendszer üzemeltetését az állam garantálja, egyben annak költségét is állja. Csupán az úgynevezett “készenlétbe helyezési kérelem”-nek lesz egy egyszeri költsége, amit a beruházóknak, építtetőknek kell állniuk. A rendszernek óriási előnye, hogy a központi adatbázisból egyszerű lesz lehívni az adatokat, továbbá könnyen készíthetők majd statisztikák.
A vonatkozó kormányrendelet szerint az építési naplót a 2013. október 1-je után induló építőipari kivitelezések esetében elektronikusan kell vezetni. A dátum előtt megkezdett kivitelezések esetében az építési napló vezetését papír alapon is be lehet fejezni.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus