+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megalakult a Zala Megyei Értéktár Bizottság
2013. október 26. szombat 11:00 - Zalavár
Megalakult a Zala Megyei Értéktár Bizottság
A Magyar Kormány idén hozott egy kormányrendeletet a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról. Települési, tájegységi és megyei értéktárak egyaránt jöhetnek létre a jövőben - feladatuk az országban fellelhető tárgyi, építészeti, gasztronómiai, kulturális és egyéb értékeink megőrzésének biztosítása.

A Zala Megyei Értéktár Bizottság alakuló ülését a megyei közgyűlés elnöke, Manninger Jenő hívta össze. A bizottság elnökének Molnár Andrást, a megyei levéltár igazgatóját választották meg. A megye sajátosságaira, kiemelkedő teljesítményeire, adottságaira érzékeny értéktárat szeretnének Zalában összehozni - támaszkodva a polgárok javaslataira is.

Az értéktár kategóriánként különbözteti meg azokat a szakterületeket, amiket azonosítani és rendszerezni fog a jövőben. Az agrár- és élelmiszergazdaság - beleértve az erdészet, halászat, vadászat, élelmiszerek, a borászat területét -; az egészség és életmód; az épített környezet tudatos építési munka eredményeként létrehozott remekei; az ipari és műszaki megoldások; a kulturális örökség szellemi és tárgyi javai; a sport; az ember természetes környezetének tárgyi javai; valamint a turizmus és a vendéglátás szellemi termékei és tárgyi javai, a turisztikai attrakciók, szolgáltatások, a vendéglátó-ipari termékek, valamint a vendéglátás körébe tartozó étel- és italkészítési eljárások egyaránt a bizottság figyelmének kereszttüzébe kerülnek majd.

Az értéktár bizottságok munkájának egyik nagyon különleges jellemzője a kontinuitás - azaz a munka egy folyamatos, soha véget nem érő gyűjtés egy virtuális időkapszulához hasonlítható adatbázisba.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó