+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A vívóbázis erősítése a cél
2013. november 15. péntek 20:26 - Keszthely
A vívóbázis erősítése a cél
Az SZL-BAU Balaton Vívóklub és vele együtt a keszthelyi szakosztály támogatása fontos célja a Magyar Vívó Szövetségnek. Csampa Zsolt a Magyar Vívó Szövetség elnöke Keszthely mellett Tapolcán és Balatonfüreden egyeztetett a településvezetőkkel, hogy milyen lehetőségek vannak, hogy továbbra is kiemelt bázisa legyen az utánpótlásképzésnek a régiós egyesület. Az elnök reméli, hogy a városvezetés továbbra is támogatja a keszthelyi vívókat.

A legkisebb korosztálytól egészen a gimnazistákig széles körben űzik a vívást Keszthelyen. Az Egry iskola tornatermében tartott egyik edzést látogatta meg a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csampa Zsolt. Az országgyűlési képviselő tavaly nyár óta tölti be tisztét és fontos célja, hogy személyesen látogassa meg az olyan bázisokat, mint az SZL-BAU Balaton Vívóklub keszthelyi, tapolcai és balatonfüredi szakosztálya.

A sport stratégiai ágazatként szerepel a kormány elképzeléseiben, így markáns összegek juthatnak a vívás támogatására is. A sportágon belül az iskolai vívás támogatása és az edzői bérek átvállalása szerepel a célkitűzések közt.

Csampa Zsolt – mint ahogy a többi általa meglátogatott városokban – Keszthelyen is egyeztet a településvezetőkkel. Az Egry iskolában Ruzsics Ferenc polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselővel beszélgettek a fejlesztési lehetőségekről.

Keszthelyen az utánpótlás nevelésben nagy segítség a Magyar Olimpiai Bizottság által elindított kiemelten kezelt edzői program, melybe Borosné Eitner Kinga is bekerült.
Az edzői támogatás azért is különlegesen fontos a városban, mivel az önkormányzati büdzsé által biztosított hat milliós kereten 32 szakosztály és egyesület osztozik.

Keszthelyi Televízió - Hársfalvi Ákos

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus