+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jelentős forgalmat bonyolít a Tourinform Iroda
2018. augusztus 3. péntek 15:25 - Keszthely
Jelentős forgalmat bonyolít a Tourinform Iroda
Havonta akár ötezer turista is felkeresi Keszthelyen a Tourinform Irodát. Többségében hazai vendégek érdeklődnek a helyi és térségi programok iránt, de a német mellett jelentős a cseh. lengyel és szlovák ügyfelek száma. Az iroda munkatársai szerint nagyon széles a kínálat a turisták számára, nincs olyan nap, amire ne lehetne színvonalas programot találni.

Az utcán járva mindenki tapasztalhatja: idén is csúcsra jár a turisztikai szezon. Rengeteg ember van a városban és keresik a programokat, látnivalókat. Ezekből van is bőven Keszthely városában. Az eddigi statisztikák szerint a gyenge kezdet - ami az időjárásra vezethető vissza - nem látszik a számokon. A Tourinform sétáló utcai és Balaton parti irodája is nagy forgalmat bonyolít.

"Keresnek a vendégek bennünket, elsősorban programok, látnivalók miatt. Ezt ki tudjuk szolgálni a kiadott prospektusainkkal. Itt a környékben is tudunk adni látnivalókról kiadványokat. A programok tekintetében azt hiszem, hogy jól el vagyunk látva. Szinte minden napra tudunk ajánlani programokat. Kiváló, ragyogó jó a kastély komolyzenei kínálata, de vannak ugye a könnyűzenei programok is." - mondta el Zámbóné Hajdu Andrea, a keszthelyi Tourinform Iroda turisztikai munkatársa.

Zámbóné Hajdu Andrea hozzátette még: sok a fesztivál és a nyári színház is megkezdődött. Siker továbbá az immár több, mint tíz esztendős West-Balaton turisztikai kártya, ami rendkívül népszerű a turisták körében. A kerékpár kölcsönzés is keresett.

"Kiemelném: nagyon fontos a kerékpárkölcsönzésünk az irodában. Óriási számban igénylik a kerékpárokat azok a turisták, akik nem hoznak magukkal kerékpárt. Van lehetőség három órára, egy rövid kis városnézésre kerékpárral vagy akár egy napos vagy többnapos bérlésre is igénybe veszik a kölcsönzést. Nagyon nagy létszámban magyarok, de említésre méltó a külföldi vendégek igénye is a kerékpárkölcsönzésre." - emelte ki a turisztikai munkatárs.

A Tourinform Irodák kétségkívül a turisztikai ágazat egyik fontos főszereplői. Az igények a tapasztalatuk szerint folyamatos, lassú változáson mennek keresztül. Például egyre kisebb a kereslet a szálláshelyek kiközvetítésére. Ez valószínűleg az ilyen tematikájú internetes portálok térhódítása miatt jellemző. Az iroda térségi weboldala is keresett: a szezonban havi átlag negyvenezer látogatót fogad. Az irodába havi négy-ötezer turista tér be a nyári hónapokban. A legtöbben magyarok, de jelentős számú a német vendégek érdeklődése. A lengyel, cseh és szlovák nemzetiségűek is meghatározó számban érkeznek információt kérni. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár