+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jelentős forgalmat bonyolít a Tourinform Iroda
2018. augusztus 3. péntek 15:25 - Keszthely
Jelentős forgalmat bonyolít a Tourinform Iroda
Havonta akár ötezer turista is felkeresi Keszthelyen a Tourinform Irodát. Többségében hazai vendégek érdeklődnek a helyi és térségi programok iránt, de a német mellett jelentős a cseh. lengyel és szlovák ügyfelek száma. Az iroda munkatársai szerint nagyon széles a kínálat a turisták számára, nincs olyan nap, amire ne lehetne színvonalas programot találni.

Az utcán járva mindenki tapasztalhatja: idén is csúcsra jár a turisztikai szezon. Rengeteg ember van a városban és keresik a programokat, látnivalókat. Ezekből van is bőven Keszthely városában. Az eddigi statisztikák szerint a gyenge kezdet - ami az időjárásra vezethető vissza - nem látszik a számokon. A Tourinform sétáló utcai és Balaton parti irodája is nagy forgalmat bonyolít.

"Keresnek a vendégek bennünket, elsősorban programok, látnivalók miatt. Ezt ki tudjuk szolgálni a kiadott prospektusainkkal. Itt a környékben is tudunk adni látnivalókról kiadványokat. A programok tekintetében azt hiszem, hogy jól el vagyunk látva. Szinte minden napra tudunk ajánlani programokat. Kiváló, ragyogó jó a kastély komolyzenei kínálata, de vannak ugye a könnyűzenei programok is." - mondta el Zámbóné Hajdu Andrea, a keszthelyi Tourinform Iroda turisztikai munkatársa.

Zámbóné Hajdu Andrea hozzátette még: sok a fesztivál és a nyári színház is megkezdődött. Siker továbbá az immár több, mint tíz esztendős West-Balaton turisztikai kártya, ami rendkívül népszerű a turisták körében. A kerékpár kölcsönzés is keresett.

"Kiemelném: nagyon fontos a kerékpárkölcsönzésünk az irodában. Óriási számban igénylik a kerékpárokat azok a turisták, akik nem hoznak magukkal kerékpárt. Van lehetőség három órára, egy rövid kis városnézésre kerékpárral vagy akár egy napos vagy többnapos bérlésre is igénybe veszik a kölcsönzést. Nagyon nagy létszámban magyarok, de említésre méltó a külföldi vendégek igénye is a kerékpárkölcsönzésre." - emelte ki a turisztikai munkatárs.

A Tourinform Irodák kétségkívül a turisztikai ágazat egyik fontos főszereplői. Az igények a tapasztalatuk szerint folyamatos, lassú változáson mennek keresztül. Például egyre kisebb a kereslet a szálláshelyek kiközvetítésére. Ez valószínűleg az ilyen tematikájú internetes portálok térhódítása miatt jellemző. Az iroda térségi weboldala is keresett: a szezonban havi átlag negyvenezer látogatót fogad. Az irodába havi négy-ötezer turista tér be a nyári hónapokban. A legtöbben magyarok, de jelentős számú a német vendégek érdeklődése. A lengyel, cseh és szlovák nemzetiségűek is meghatározó számban érkeznek információt kérni. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus