+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen koncertezett az Énekmondó-együttes
2014. január 30. csütörtök 15:56 - Keszthely
Keszthelyen koncertezett az Énekmondó-együttes
Kányádi Sándor, József Attila, Utasi József és még sok más költő megzenésített verseit hallgathatta meg a Fejér György Városi Könyvtár közönsége az Énekmondó – együttes tolmácsolásában. A zalaegerszegi formáció a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan lépett fel Keszthelyen. A hamarosan negyven éves Énekmondók keszthelyi és zalai kortárs költők verseit is szívesen zenésítik meg.

A zalaegerszegi Énekmondó - együttes 38 éve alakult meg. Elsősorban magyar - ezen belül néhány ma élő zalai - költő versét zenésítették meg: többek között József Attila; Kányádi Sándor; Utassy József; Péntek Imre és nem utolsó sorban; Nagy Bandó András verseit.

Az Énekmondó - együttes kezdetben Nagy László verseket zenésített meg. Próbálkoztak saját szövegek írásával, de igazi profiljukat a versek megzenésítésében találták meg. Ma ez újra kezd teret nyerni és sok zenész választja a költészet valamely remekművét dalszövegül.

Az együttesnek több hanghordozója is megjelent, 2005-ben Nagy Bandó András gyermekverseit zenésítették meg ’Madarak tolláról’ címmel. Érdekesség, hogy az Énekmondó a keszthelyi Cséby Géza verseit is feldolgozta. Az öt állandó taggal működő együttes nagyon aktív.

Az Énekmondó – együttes töretlenül próbál, fellép és zenésíti meg a verseket. Természetesen mindig, így jelenleg is dolgoznak egy lemezen, melyen egy határon túli költő szonettjeit öntik zene köntösbe. Az együttes mindig szívesen dolgozik együtt másokkal, a most készülő lemezen például a Zalaegerszegi Városi Vegyeskarral adnak elő közösen több számot.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár