+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen járt a japán világutazó
2014. február 20. csütörtök 16:39 - Keszthely
Keszthelyen járt a japán világutazó
Keszthelyen járt az a japán világutazó, aki 5 évvel ezelőtt vágott neki világ körüli útjának. Josihiro Simada egy különleges kerékpárral teszi meg a több ezer kilométert. Eddig több mint 70 országba jutott el. Egy hónappal ezelőtt érkezett Magyarországra, ahol eddigi legemlékezetesebb és legkellemetlenebb kalandját élhette át.

Sosihiro Simada egy különleges kerékpárral járja a világot. A japán utazó Keszthelyen az Életfa általános Iskola tanulóinak tartott élménybeszámolót kalandjairól. Legkellemetlenebb élménye sajnos hazánkhoz fűzi, itt ugyanis valaki ellopta különleges kerékpárját. De a szerencsének és a sok segítségnek köszönhetően végül megkerült a bicikli.

A fiatal világutazó elmesélte legérdekesebb élményeit. Videókat vetített a gyerekeknek, megmutatva afrikai tartózkodásának pillanatait. Egyik kedvence volt Afrika, mert ott sok érdekes emberrel találkozhatott és megtanult afrikai hangszereken zenélni. Josihiro Simada Amerikában kezdte útját, itt két és fél évet töltött, majd másfél év Afrikai kaland következett. De járt a balti országokban is, Lengyelországban, Ukrajnában, Moldovában és Romániában is.Olvasott egy könyvet, amit egy japán kerékpáros írt világ körüli útjáról. Ennek hatására gondolta úgy, hogy ő is nekivág.

Azt mondta, sokat hallott a finom magyar ételekről és szerette volna kipróbálni ezeket, valamint hallott a meleg vízü forrásokról is, amiket nagyon kedvel. Josihiro Simada nagyon szomorú volt, amikor ellopták a biciklijét Budapesten, de aztán sok segítséget kapott és szerencsére megtalálták. Szereti a magyarokat és hálás nekik, amiért segítettek neki megtalálni a kerékpárját. A világutazó már nincsen hazánkban, Egyiptomba repült, ahol sokkal melegebb van, mint nálunk. Azt tervezi, hogy Ázsián keresztül fog majd hazakerekezni 2 – 3 év alatt.

Keszthelyi Televízió – Szabó Csilla

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó