+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A VSZK-sok is szépítik a várost
2014. március 17. hétfő 12:20 - Keszthely
A VSZK-sok is szépítik a várost
A kormány által kettő évvel ezelőtt bevezetett iskolai közösségi szolgálat célja, hogy a fiatalok jobban figyeljenek oda embertársaikra és erősödjön bennük a társadalmi érzékenység. Mindemellett olyan hasznos tevékenységet végezhetnek, ami a közösség javára válik. Keszthelyen a VSZK tanulói például fákat ültettek a városi piacon.

Nem csak a vendéglátásban, hanem a faültetésben is igyekeznek helyt állni a VSZK tanulói. A keszthelyi piacon összesen tíz facsemete elültetésében segédkeztek. A kötelező ötven órás közösségi szolgálat részeként számolják el nekik a faültetéssel töltött időt.
Lukács Zoltán igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy az önkormányzat egy TÁMOP pályázat keretében nyert forrást a program finanszírozására. A városi piacon az egyik tizedikes osztály tanulói ásták a gödröket, tolták a talicskát, ültették el a fákat és természetesen meg is öntözték őket. Az iskola a Helikon Kastélymúzeummal és a Városüzemeltető Nonprofit Kft.-vel kötött szerződést a munkákat illetően, így azt, hogy pontosan mi is a feladat, ők határozzák meg a diákok számára.
Az igazgatóhelyettes tréfásan hozzátette: talán az lehet a magyarázat, hogy a fiatalok jobban szeretnek dolgozni, mint tanulni. Persze ők is pontosan tisztában vannak azzal, hogy egy kötelező feladatot végeznek.
Nem csak fákat ültetnek, hanem parkokat is karbantartanak az iskolások. Megállapodást kötöttek az Egry József Általános Iskolával is, így ott is elvégzik a szükséges és rájuk bízott feladatokat.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus