+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új létesítményeket avattak
2014. április 5. szombat 09:10 - Balatongyörök
Új létesítményeket avattak
"A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay - Dornyai Béla öröksége nyomán" című pályázat keretében több közjóléti létesítményt valósít meg a Bakonyerdő Zrt. Pénteken két új kilátót és egy pihenőhely épületét adták át.

A Bakonyerdő Zrt. négy településen - Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Vállus - valósítja meg "A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay-Dornyai Béla öröksége nyomán" pályázatot. A projekt több létesítményt foglal magába. Varga László a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója Balatöngyörökön, két kilátó és egy pihenőhely avatásán mondta el, hogy a három közjóléti építményen túl, egy látogatóközpont kivitelezését, tanösvények létrehozását végzik el. A 300 milliós támogatás mellett a Bakonyerdő Zrt. mintegy 50 millió forint önerőt biztosít a megvalósuláshoz.

A Balatongyörök határában elkészült Bél Mátyás és Batsányi kilátók valamint a Bélapi pihenőhely átadásn Manninger Jenő országgyűlési képviselő a létesítmények turizmusban betöltött szerepéről, a fejlesztések jelentőségéről beszélt.

A település polgármester, Bíró Róbert mondta el, hogy a pihenőhely megújítását, megtisztítását tizennégy évvel ezelőtt civilek segítségével végezték el. A kerékpárosok és túrázók körében nagyon kedvelt - játszóteres - hely nem volt és nem is marad kihasználatlanul.

A fejlesztést létrehozó társaság tulajdonosi joggyakorlója nevében adott tájékoztatást Dr. Szőllősi Jánosné a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Kockázatkezelési Főigazgatóságának ügyvezetője. Szőllősiné kiemelten fontosnak tartotta a Bakonyerdő feladatellátását és fejlesztéseit.

Az 52 négyzetméteres védőház mellett adták át a 15,7 m és a 12,7 m magas kilátókat, melyek a régi kilátók helyén épültek meg. Mindkét kilátó fa szerkezetű, csak tető szerkezetében eltérő, melyekről megtekinthető a csodálatos balatoni panoráma.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó