+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új járatok Sármelléken
2014. április 15. kedd 08:31 - Sármellék
Új járatok Sármelléken
Több légitársaság bevonásával, már 5 német és újonnan egy svájci repülőjárattal is bővül a sármelléki reptér forgalma. A hévízi önkormányzat által működtette reptérre szombaton két járat is érkezett, melyek ezentúl heti rendszerességgel hoznak turistákat. A Hévíz-Balaton Airport hatással van az egész térség idegenforgalmára, hiszen nem csak Hévíz, hanem számos más fürdőváros és nívós hotel működik a Nyugat-balatoni régióban.

 Hamburgból és Berlinből érkezett 66 utas az InterSky légitársaság gépével a Hévíz-Balaton Airportra.
Először utazott Magyarországra Minner Joachim repülőgéppel. Feleségével korábban már jártak Magyarországon autóval, nagyon örülnek ennek a járatnak, mert gyorsabb és kényelmesebb, mint a vezetés.


Áprilisától kezdődően Friedrichshafenből, Berlinből, Hamburgból és Baselből indulnak új InterSky járatok Sármellékre.

A társaság tulajdonosa Renate Moser mérföldkőnek tartja ezt a napot, hiszen először landolt gépük ezen a reptéren. Magas – legalább 90%-os – foglaltságot várnak a heti rendszerességgel érkező járataikon.

A hévízi önkormányzat által működtetett reptéren ezen a napon egy Lufthansa járat is landolt, mely szintén hetente hoz majd turistákat.
Henry Leutel a légitársaság charterigazgatója nagyon boldog, hogy megérkezhetett idén az első gépük. Minden szombaton landol majd járatuk itt egészen októberig, de elképzelhető, hogy télen is szállítanak majd utasokat.
A sármelléki reptér Hévíz mellett a Nyugat-Balaton szállodáinak forgalmát is gyarapítja, ezáltal élénkítve az egész térség idegenforgalmát.

„Mi arra törekszünk a Hévíz-Balaton Airporttal, hogy a hozzánk érkező és nálunk leszálló vendégek elsősorban turisták legyenek és ezáltal a térség gazdaságának komoly hasznot tartsanak, úgy ahogy ezt már most is látjuk.” - mondta el Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Amióta a hévízi önkormányzat két éve átvette a reptér üzemeltetést, az utasok száma évente 30-40 százalékos mértékben bővült. Tavaly már közel 29 ezren vették igénybe a sármelléki repülőteret. Az új járatokkal további növekedést várnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó