+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Záporok, zivatarok
2014. április 28. hétfő 08:34 - Belföld
Záporok, zivatarok
Április utolsó napjaiban is marad a változékony idő, többfelé várható zápor, de nappal néhol 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Május elsején több órára kisüthet a nap, de a hosszú hétvégén már többfelé viharossá fokozódhat a szél, és legfeljebb 14 fok lehet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi tájékoztatásában.

Az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzés szerint hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett délnyugaton kevesebb, másutt hosszabb időre kisüt a nap. Legnagyobb eséllyel a délnyugati, nyugati megyékben, illetve északon alakul ki záporeső, zivatar. Többször megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb 21-25 fok között valószínű.

Kedden a többórás napsütés mellett északkeleten helyenként, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. Legfeljebb északnyugaton élénkülhet meg a szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 6-12 fok valószínű. Délután 20-24 fokig melegedhet a levegő.

Április utolsó és május első napján is több órára kisüthet a nap, de több helyen várható zápor, zivatar. Szerdán a Dunántúlon helyenként megélénkül a szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében szerdán és csütörtökön is lehetnek erős vagy akár viharos széllökések. A minimumhőmérséklet mindkét nap 6-12 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 19-24 fok között alakulnak.

Pénteken északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb északnyugaton 14, délkeleten 20 fok körül alakul.

Szombaton elszórtan záporesőre és kevés napsütésre lehet számítani. Többfelé erős, néhol viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok valószínű. Napközben 9-14 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés valószínű, szórványosan záporeső is kialakulhat. Helyenként megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet 2-7 fok között, a nappali maximumok várhatóan 9-14 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI. - hirado.hu

galéria
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus