+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újdonságok a Keszthelyi-hegységben
2014. május 9. péntek 17:27 - Balatongyörök
Újdonságok a Keszthelyi-hegységben
A Láz tetői kilátó és a Cseri-kapu pihenőhely mellett több kirándulóhely is várja már a Keszthelyi-hegységbe látogatókat. A Bakonyerdő Zrt. egy ökoturisztikai fejlesztés keretében négy település bevonásával kívánja még inkább vonzóbbá tenni az erdőt. A állami erdő kezelője és a résztvevő önkormányzatok nagy lehetőségeket látnak a fejlesztésekben, melyek elősegítik az idegenforgalmat a térségben.

 A Tátika, a Kovácsi-hegy és a Rezi várnak helyet adó Meleg-hegy is jól látható a felújított Láz tetői kilátóról. A 18 méter magas építmény sokak számára nyújt különleges látványt. Nem csak a turisták, hanem a helyiek is nagyon várták, hogy elkészüljön a kilátó.
Az építmény Vállushoz tartozik és része a település tanösvényének is. Ezek a kirándulóhelyek nagy hatással lehetnek térség és persze a település idegenforgalmára is Herczeg Béla polgármester szerint.

A Bakonyerdő Zrt. a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet négy tagtelepülésén – Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön és Válluson valósítja meg „A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay-Dornyai Béla öröksége nyomán” című pályázatát, melynek keretében pihenők, kilátók és tanösvények létesülnek és újulnak meg.

Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója szerint a leromlott állapotú közjóléti berendezések megújítása és az újdonságok nagy vonzerővel bírhatnak a Keszthelyi-hegységben.

A Cseri-kapu a Vonyarcvashegy felől érkezőknek képez bejáratot a Cseri erdőbe. A pihenőhelyen akár három társaság is egymástól függetlenül tud tüzet rakni az esővédett beállók mellett.

A játszótérrel kiegészített pihenőhely felújítása régi álma volt Vonyarcvashegynek - mondta el Péter Károly, polgármester. 

A Láz tetői kilátó, a Cseri-kapu pihenőhely, és a Büdöskúti pihenőház mellett a Balatongyöröki Boroszlán tanösvény is elkészült.
A pályázat befejező eleme a Gyenesdiás határában található Természet Háza Látogatóközpont, melyet az idei évben fognak átadni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus