+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sajtótájékoztató az európai parlamenti választásról
2014. május 23. péntek 21:34 - Keszthely
Sajtótájékoztató az európai parlamenti választásról
Manninger Jenő, Zala megye kettes számú választókörzetének országgyűlési képviselője meghívására Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót Dr. Schöpflin György európai parlamenti képviselő, képviselő-jelölt. A világhírű professzor a közelmúltban nagyobb sajtóvisszhangot kapott magyar akác- és pálinka “ügyek” tükrében a jövőbeni terveit vázolta fel.

Schöpflin György azokról a magyar érdekekről beszél, amik ügyében Magyarország kitart álláspontja mellett. Úgy véli: az Európai Unió bizottságai nem igazán értik, miért volt fontos a magyarok számára az akác hungarikummá nyilvánítása vagy éppen a pálinkafőzés adómentességének megtartása. Jövőbeni munkáját három stratégiai elemre bontja: Délkelet-Európában, többek között a csatlakozásra készülő Szerbiában az ott élő magyarok és a szerb demokrácia fejlődését szeretné követni. A másik fő feladatának a külhoni magyarok képviseletét tartja. Harmadikként az alkotmányügyi kérdést jelölte meg a képviselő.
A hetvenöt esztendős európai parlamenti képviselő Brüsszelt "átláthatatlan helyként" aposztrofálja, ahol az alrendszerek, a bizottságok és a tagállamok között feszültségek húzódnak. Úgy fogalmazott: az elmúlt tíz évben bőven volt alkalma megismerni a rendszer működését. Széles tapasztalatokkal bír, szinte a világ minden táján ismerik a munkásságát - mondta el róla Manninger Jenő országgyűlési képviselő.
A politikaelmélettel foglalkozó politikatudományok doktora szeretné tovább folytatni a Fidesz színeiben megkezdett munkáját és bízik a választók akaratában.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár