+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Erdészetek közötti lőverseny
2018. augusztus 24. péntek 10:39 - Gyenesdiás
Erdészetek közötti lőverseny
Az őszi vadászati szezonra való felkészülés jegyében tartottak lőgyakorlatot, egyben versenyt is a BEFAG Csider-völgyi lőterén. Az “erdészetek közötti lőverseny” egyben az előírás szerinti lövészet teljesítése is. A vadgazdálkodási értekezlettel egybekötött gyenesdiási rendezvényen közel hatvan vadász vett részt.

Erdészek, hobbi- és hivatásos vadászok vettek részt a BEFAG lövészegylet lőterén rendezett versenyen. A lövészettel kapcsolatos gyakorlat frissen tartása előírás is egyben, a hagyományok szerint itt versenyszerűen teljesítették a feladatot a résztvevők.

"Én azt gondolom, hogy tényleg mindkettő van: verseny is és lövészet is. A lövészet az azért van, hogy így a szezon előtt újra felelevenítsék a munkatársak azt a lőkészséget illetve fegyverhasználatot, ami a biztonságos munkavégzést elősegíti és hát ugye azért akkor amikor összeverődik közel hatvan férfiember és ugyanazokat a feladatokat kell teljesíteni, akkor azért szeretne mindenki minél előkelőbb helyen végezni." - nyilatkozta Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója.

Három területen, különböző fegyverekkel és feladatokkal hajtották végre a lőgyakorlatokat a résztvevők. A lövészeten részt vett a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője is. Pölöskei Balázs Farkas elmondta: minden meghívottnak lőnie kell a kijelölt feladatok során.

"Kisgolyós, 0,22-es Long Rifle kaliberű fegyverrel lőnek szabadkézből, valamint lőbotról öt-öt lövést, futóvadra tesznek öt gyors és öt lassú lövést, valamint korong pályán mutathatják be, hogy ki mennyire tudja a fegyvert forgatni, milyen biztonságosan tudja kezelni a rábízott fegyverét." - tette hozzá Pölöskei Balázs Farkas, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztály vezetője.

A lőtér legnagyobb területén rendezték a korongos versenyt. A közismertebb nevén “agyaggalambra” sörétes fegyverrel lőttek. A Bakonyerdő Zrt. különösen nagy gondot fordít arra, hogy dolgozói naprakész képzettséggel rendelkezzenek munkájuk során. Ennek érdekében évek óta augusztus második felében rendezik meg a továbbképzést.

"Reméljük, hogy a hagyomány az folytatódik és a következő évben is ebben a csodás környezetben tudunk újra gyakorolni, versenyezni, az erdészetek összemérni a tudásukat és a négy fős csapatok élménnyel és tapasztalattal gazdagon térnek majd haza." - mondta a vadgazdálkodási osztályezető.

A Bakonyerdő Zrt. dolgozói egyben vadgazdálkodási értekezletet is tartottak. Ezen szakmai felkészítéssel képezték tovább a résztvevőket a szeptember elsején kezdődő vadászati évadra. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó