+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Erdészetek közötti lőverseny
2018. augusztus 24. péntek 10:39 - Gyenesdiás
Erdészetek közötti lőverseny
Az őszi vadászati szezonra való felkészülés jegyében tartottak lőgyakorlatot, egyben versenyt is a BEFAG Csider-völgyi lőterén. Az “erdészetek közötti lőverseny” egyben az előírás szerinti lövészet teljesítése is. A vadgazdálkodási értekezlettel egybekötött gyenesdiási rendezvényen közel hatvan vadász vett részt.

Erdészek, hobbi- és hivatásos vadászok vettek részt a BEFAG lövészegylet lőterén rendezett versenyen. A lövészettel kapcsolatos gyakorlat frissen tartása előírás is egyben, a hagyományok szerint itt versenyszerűen teljesítették a feladatot a résztvevők.

"Én azt gondolom, hogy tényleg mindkettő van: verseny is és lövészet is. A lövészet az azért van, hogy így a szezon előtt újra felelevenítsék a munkatársak azt a lőkészséget illetve fegyverhasználatot, ami a biztonságos munkavégzést elősegíti és hát ugye azért akkor amikor összeverődik közel hatvan férfiember és ugyanazokat a feladatokat kell teljesíteni, akkor azért szeretne mindenki minél előkelőbb helyen végezni." - nyilatkozta Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója.

Három területen, különböző fegyverekkel és feladatokkal hajtották végre a lőgyakorlatokat a résztvevők. A lövészeten részt vett a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője is. Pölöskei Balázs Farkas elmondta: minden meghívottnak lőnie kell a kijelölt feladatok során.

"Kisgolyós, 0,22-es Long Rifle kaliberű fegyverrel lőnek szabadkézből, valamint lőbotról öt-öt lövést, futóvadra tesznek öt gyors és öt lassú lövést, valamint korong pályán mutathatják be, hogy ki mennyire tudja a fegyvert forgatni, milyen biztonságosan tudja kezelni a rábízott fegyverét." - tette hozzá Pölöskei Balázs Farkas, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztály vezetője.

A lőtér legnagyobb területén rendezték a korongos versenyt. A közismertebb nevén “agyaggalambra” sörétes fegyverrel lőttek. A Bakonyerdő Zrt. különösen nagy gondot fordít arra, hogy dolgozói naprakész képzettséggel rendelkezzenek munkájuk során. Ennek érdekében évek óta augusztus második felében rendezik meg a továbbképzést.

"Reméljük, hogy a hagyomány az folytatódik és a következő évben is ebben a csodás környezetben tudunk újra gyakorolni, versenyezni, az erdészetek összemérni a tudásukat és a négy fős csapatok élménnyel és tapasztalattal gazdagon térnek majd haza." - mondta a vadgazdálkodási osztályezető.

A Bakonyerdő Zrt. dolgozói egyben vadgazdálkodási értekezletet is tartottak. Ezen szakmai felkészítéssel képezték tovább a résztvevőket a szeptember elsején kezdődő vadászati évadra. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó