+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csehországból Hévízre
2014. július 3. csütörtök 09:46 - Hévíz-Keszthely
Csehországból Hévízre
A vendégéjszakák növekedését várják Hévízen a cseh CSA légitársaság hamarosan induló járataitól. Július 28-tól menetrend szerint heti 64 utast szállíthat majd a társaság gépe a hévízi önkormányzat által működtetett Hévíz-Balaton Airportra. Csehországból évek óta nő a Balaton régióba és Hévízre látogató vendégek száma, így a repülőjárat indítását nagy érdeklődés övezi.

 A cseh vendégek július végétől már légi úton is könnyedén juthatnak el a Nyugat-Balaton térségébe. A CSA légitársaság járatára hamarosan a jegyek is elérhetőek lesznek.
Hévízre idén március 23-tól menetrend szerinti járatot indított az orosz UTair légitársaság ezzel párhuzamosan pedig a Yakutia is üzemelteti charterjáratait. Ezen kívül a Lufthansa az InterSky, a Germania és a Germanwings közlekedtet járatokat Hévízre ebben a szezonban.

A hévízi szállodákban eddig is sok cseh vendéget fogadtak, akik azonban kevés időt töltöttek el a fürdővárosban a hosszú autóút miatt.

„Csehországból elsősorban a fiatalabb és családos generációt várjuk-várhatjuk. 30-50 éves korosztály közti tehetősebb utazó réteget, akiknek eddig elvett egy egész napját a Hévízre való ideút, így viszont kevesebb mint egy óra alatt ideérnek a Hévíz Airportra. Így zat várjuk, hogy a korábbi 3-4 éjszakás cseh átlagos tartózkodási idő elérheti akár az egy hetet is.” - mondta el Könnyid László a Hotel Európa fit igazgatója.

A cseh vendégéjszakák növekedése mellett azt is várják a szálláshelyeken, hogy prágai átszállással más országokból is érkeznek a pihenni és gyógyulni vágyók Hévízre.

A légiforgalom fejlődése Sármelléken nagy hatással van a térség olyan frekventált fürdőhelyeire, mint Zalakaros, vagy Sárvár.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó